Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Muncii a facut anuntul oficial: Cand se vor primi pensiile recalculate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 09 Apr. 2019
Tags: mmjs, pensii recalculate, pensionari

Pensionarii care au de primit pensii recalculate, potrivit prevederilor Legii 221/2018, au motive de bucurie luna aceasta. Desi in perioada 01-15 aprilie drepturile de pensie primite vor fi achitate in cuantumul anterior recalcularii, postasul va mai suna o data la usa, tot in aceasta luna, pentru a le inmana drepturile restante, calculate pentru perioada 1.10.2018 - 30.04.2019.

Asadar, Casa Nationala de Pensii Publice, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, a facut cateva precizari referitoare la achitarea drepturilor restante cuvenite in urma recalcularii pensiilor pentru beneficiarii prevederilor Legii nr.221/2018 care au primit decizii de recalculare:

Potrivit unui comunicat de presa remis de MMJS, pensiile se platesc, conform calendarului de plata, in intervalul 01 - 15 ale lunii in curs.

“Tinand seama ca deciziile de recalculare pentru persoanele care beneficiaza de prevederile Legii nr.221/2018 au fost emise dupa tiparirea mandatelor aferente lunii aprilie a.c., Casa Nationala de Pensii Publice aduce la cunostinta ca, in luna aprilie 2019, pensiile celor care au primit deciziile de recalculare se achita in cuantumul anterior recalcularii, urmand ca diferentele reprezentand drepturi restante, calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019, sa fie achitate, la domiciliul beneficiarilor, in intervalul 11.04.2019 - 15.04.2019, prin intermediul factorilor postali”, se precizeaza in comunicatul citat.

Persoanele care nu sunt acasa atunci cand vine factorul postal la domiciliu vor primi un aviz pentru a se prezenta la Oficiul postal. Banii vor putea fi ridicati de la ghiseele postale de care apartin, pana la data de 17 aprilie 2019.

“Aceasta modalitate de plata a diferentelor se aplica atat pensionarilor care primesc drepturile prin C.N. Posta Romana S.A, cat si celor care primesc drepturile prin cont bancar”, precizeaza MMJS.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Muncii a facut anuntul oficial: Cand se vor primi pensiile recalculate":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016