Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii: Aproape toti pensionarii si-au primit pensiile recalculate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 30 Sep. 2019
Tags: recalculare pensii, grupe speciale de pensii, pensii recalculate

Peste 90% dintre pensionarii pentru care s-au recalculat pensiile si-au primit deja deja diferentele de bani, anunta ministrul Muncii, care arata ca peste 76.000 din cei 81.000 de beneficiari sunt cu platile la zi.

Recalcularea pensiilor s-a efectuat in cazul persoanele care au lucrat in grupe speciale de munca.
 
"Acum, la 30 septembrie, se termina recalcularea pensiilor. Nu ca isi inceteaza neaparat valabilitatea. S-a pornit de la 100.000 de potentiali beneficiari, cand s-a creionat legea si cand s-a calculat impactul bugetar, dar in realitate sunt acum putin peste 81.000, iar 76.000 dintre ei au primit deja banii, diferentele, acasa si sunt cu platile la zi. Cei 76.000 au primit diferentele de la 1 octombrie 2018 pana la zi. In perioada imediat urmatoare vor primi banii si restul pensionarilor", a precizat ministrul Muncii, Matiu Budai, duminica seara - 29 septembrie, la o emisiune TV.

Astfel, ministrul Muncii precizeaza ca este vorba de pensii marite - ca urmare a recalcularii - si cu 800, 1.000 de lei. Acesta a anuntat ca, in cel mai scurt timp, se va aproba in Guvern si recalcularea pensiilor pentru persoanele care au muncit in subteran si nu au primit punctaj aferent grupelor de munca.

Citeste si:
 
 
"Noi suntem acum in avizare interministeriala cu o alta Ordonanta care sa corecteze, sa adauge un pic la Legea 221/2018, si anume pentru acele persoane care au lucrat in subteran la acele intreprinderi de prospectiuni geologice. Inchidem si aceasta avizare in cursul saptamanii care urmeaza, astfel incat in functie de ziua in care va fi sedinta de Guvern, saptamana aceasta, sau imediat urmatoare, sa putem trece prin Guvern si aceasta Ordonanta si sa rezolvam acele 2.000 - 3.000 de cazuri care mai erau, persoane care au lucrat in subteran si nu au primit punctaj aferent grupelor de munca", a mai sustinut sursa citata.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii: Aproape toti pensionarii si-au primit pensiile recalculate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016