Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii, noi precizari despre situatia termenelor depasite in calcularea pensiilor si a cererilor de recalculare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: recalculare pensii, termene depasite, cereri de recalculare pensii

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a publicat recent, pe pagina oficiala de Facebook, un anunt cu privire la situatia termenelor depasite in calcularea pensiilor si a cererilor de recalculare, pe care vrea sa le aduca la zi.

Violeta Alexandru a precizat ca a terminat evaluarea preliminara pentru luna iunie in calcularea pensiilor si ca o va publica cat mai curand: “Situatia nationala la nivelul lunii iunie a restantelor in calcularea pensiilor este la mine pe birou. Am terminat evaluarea preliminara. O voi prezenta public. Muncim (si) pentru pensionari asa ca trebuie sa stie de la mine unde sunt probleme. Voi vorbi despre cele de management. Avem nevoie de manageri in conducerea caselor de pensii, de oameni capabili sa gaseasca solutii.”
 
De asemenea, ministrul a mentionat ca in cateva zile va avea si evaluarea finala: “Mai sunt cateva zile si voi avea evaluarea finala. Am vazut unde se poate si, din pacate, cu toata ingaduinta, cu toate termenele prea generoase acordate, se vede si unde nu se poate. Nu se poate, nu se vrea, nu mai conteaza. Sper ca nu intra, in curand, in concedii medicale. Daca da, voi vorbi despre aceste practici.
 
Multi oameni “de bine” au pareri despre un director de casa judeteana de pensii sau altul. Multe ajung la mine. “Defectul” meu, insa, este ca intotdeauna urmez propria evaluare bazata pe date/rezultate obiective. Cand iau o decizie, o iau dupa ce sunt convinsa ca este cea corecta si, intotdeauna, bazata pe date obiective.”

Mai mult decat atat, ministrul a subliniat faptul ca angajatii platiti din bani publici trebuie sa lucreze cu responzabilitate si ca asteapta performanta din partea lor.

“Fiecare om trebuie sa isi faca treaba. Cand esti platit din bani publici, cu atat mai mult. Vrei sa fii sef in coordonarea mea? Asteapta-te sa iti cer performanta”, a spus Violeta Alexandru.

Atentie! Dupa ce va fi adusa la zi situatia termenelor depasite in calcularea pensiilor si a cererilor de recalculare, ministrul se va axa pe situatia pensiilor internationale.

“Imediat ce aduc la zi situatia termenelor depasite in calcularea pensiilor (noi inscrieri) si a cererilor de recalculare, ma voi concentra mai mult pe pensii internationale. Vad si aici probleme, multe tin de (lipsa de) colaborare cu alte tari in care au muncit romanii nostri. Am doua sedinte de lucru in doua tari cu importante comunitati de romani. Am si decizii de luat la casele de pensii. Jumatate de an in care m-am straduit sa ajung la rezultate concrete”, a concluzionat Alexandru.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii, noi precizari despre situatia termenelor depasite in calcularea pensiilor si a cererilor de recalculare":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016