Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Muncii, despre pensiile recalculate: 30.000 dintre ele au fost deja puse in plata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 22 Apr. 2019
Tags: pensii recalculate, mmjs, plata pensii

Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, asigura pensionarii ca isi vor primi pensiile recalculate cat mai curand, in acest sens toate casele de pensii din tara depunand un efort comun. Rezultatele, spune el, se vad deja, dat fiind ca 30.000 de pensii din cele 33.000 de dosare de pensii supuse recalcularii eu fost deja puse in plata.

"In primul rand, vreau sa le spun tuturor sa nu ia in seama nicio declaratie alarmanta ca nu sunt bani de pensii, cum ca nu avem prevazut in buget acest bani sau ca banii de majorari nu se vor acorda. Astfel de declaratii le-am numit eu la un moment dat iresponsabile si le cataloghez si acum la fel. Am avut parte de ele si pe perioada anului 2017 si pe perioada anului 2018. Mai mult decat atat, stim cu totii ca aceasta lege de recalculare a pensiilor nu era cuprinsa in programul de guvernare, dar majoritatea parlamentara si-a asumat-o in Parlament, si noi am spus acum ca indreptam tot ce a fost facut, cumva, nelalocul lui. Suntem in situatia in care peste 33.000 de dosare de pensii au fost recalculate, in medie 30.000 vor fi puse in plata. Cu siguranta ca acum majoritatea pensionarilor, din acesti 30.000, au primit acasa diferentele de bani”, a declarat ministrul Muncii si Justitiei Sociale, vineri seara, la o emisiune TV.

Cat priveste celelalte pensii, recalcularea lor continua si cu majorarea de 15% a valorii punctului de pensie prevazuta pentru data de 1 septembrie 2019. Cat priveste pensia curenta, ministrul Budai anunta ca pana pe data de 15 aprilie au fost deja efectuate toate platile. 

De altfel, seful de la MMJS a anuntat ca, pentru prima data, Romania se afla in situatia de a avea excedent pentru plata pensiilor.

”Suntem in situatia in care pentru prima oara in istoria Romania estimarea este de a avea un excedent la sfarsitul anului pe plata pensiilor (...) dupa transferul contributiilor de la angajator la angajat (....). Ulterior, prin cresterea masei salariale, prin peste 230.000 de noi contracte de munca, in acesti doi ani, 2017 si 2018, a crescut si masa salariala, prin cresterea salariului mediu pe tara, prin diversificarea lui pentru studii medii (...). Aceste masuri nu au dus la nimic altceva decat la incasari mai mari in bugetul asigurarilor sociale”, a subliniat ministrul Marius Budai.

Citeste si:
 
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Muncii, despre pensiile recalculate: 30.000 dintre ele au fost deja puse in plata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016