Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Guvernul a aprobat ajutoare de urgenta de peste un milion de lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Nov. 2019
Tags: guvern, ajutoare de urgenta, mmjs

Guvernul a adoptat, luni - 4 noiembrie a.c. - o Hotarare de aprobare a unor ajutoare in valoare de 1.073.250 lei pentru 299 familii si persoane singure aflate in situatii critice vor primi ajutoare de urgenta in valoare. Decizia a fost luata in baza anchetelor sociale efectuate de agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala.

O parte din bani, mai putin de un sfert din suma - 179.500 lei, va fi acordata unui numar de 34 familii si persoane singure din judetele Alba, Bacau, Botosani, Galati, Giurgiu, Gorj, Iasi, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti, potrivit Hotararii adoptate de Guvern. Aceste familii si persoane singure se afla in situatii de necesitate cauzate de incendii care au afectat atat locuintele, anexele gospodaresti, cat si bunurile de folosinta indelungata. Asadar, ajutoarele se acorda celor care se confrunta cu diverse probleme socio-materiale si de locuit, inclusiv cu probleme grave de sanatate, motiv pentru care se afla in imposibilitate de a-si putea repara locuintele din resurse proprii.

Cea mai mare parte a sumei aprobate pentru acordarea de ajutoare – in cuantum de 893.750 lei – ajunge la alte 265 familii si persoane singure din judetele Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Vaslui, Valcea, Vrancea si Bucuresti, care au probleme grave de sanatate ori care se afla in situatii deosebite care pot conduce la riscul de excluziune sociala.

“Potrivit datelor obtinute in cadrul anchetelor sociale, familiile pentru care se propune acordarea ajutoarelor de urgenta au membri cu grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale de durata ÅŸi interventii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate in totalitate de catre casele judetene de asigurari de sanatate. Mai mult, in cazul unora dintre familii situatia este agravata de faptul ca au mai multi membri bolnavi foarte grav, copii si adulti deopotriva, iar in cazul altora e nevoie de sprijin si pentru achizitionarea de proteze medicale”, se arata intr-un comunicat remis presei de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale.

De asemenea, o parte dintre beneficiarii acestor ajutoare sunt persoane care fie nu au loc de munca, fie au capacitatea de munca redusa, iar venituri care, in mare, provin din ajutoare sociale, pensii, alocatii de stat pentru copii, indemnizatii pentru persoane cu handicap sau alocatii pentru sustinerea familiei nu sunt suficiente pentru subzistenta.

Ajutoarele de urgenta aprobate de Executiv vor fi suportate din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Guvernul a aprobat ajutoare de urgenta de peste un milion de lei":
Rating:

Nota: 3.86 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016