Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Primul-ministru Emil Boc a declarat ca Executivul are in vedere sa elimine subventiile numai pentru cei care au venituri mari si ca nu este normal ca oameni cu salarii de 10 mii de lei sa fie ...
Primul-ministru Emil Boc a declarat ca Executivul are in vedere sa elimine subventiile numai pentru cei care au venituri mari si ca nu este normal ca oameni cu salarii de 10 mii de lei sa fie sprijiniti de stat la fel ca un cetatean cu un venit de doar o mie de lei.
Premierul a mai tinut sa precizeze ca aceasta nu este o solicitare a FMI, ci o solicitare de bun simt a romanilor.
"Pozitia noastra este urmatoarea: cei cu venituri mari, cei bogati, sa plateasca mai mult la factura la energie termica. Cei cu venituri mai mici sa fie protejati si sprijiniti de stat. Nu este firesc ca cineva cu 100 milioane de lei vechi pe luna sa beneficieze cu pana la 45% compensare a valorii combustibulilului la fel ca unul care are 10 milioane lei vechi pe luna. Cred ca firesc este ca acela care are salariu mai mare, casa mare, sa plateasca mai mult, iar cei cu venit mai mic sa fie sprijiniti de stat prin formula sprijinului pe care Ministerul Muncii il acorda celor cu venituri reduse. Asta cred ca inseamna corectitudine, pentru ca, asa cum este la pausal, ca ai bloc sau garsoniera, toti platesc aceeasi valoare a gigacaloriei. Eu cred ca nu e corect", a declarat premierul Emil Boc.
Emil Boc a afirmat ca la acest plan se lucreaza in prezent in cadrul Guvernului, astfel ca ajutorul care este acordat de stat sa fie destinat celor care chiar au nevoie de sprijin.
"Acesta nu este o cerinta a FMI, este o cerinta de bun simt a romanilor si de respectarea banului public, ca el sa fie utilizat cu eficienta. Nu se renunta la forma de sprijin a statului, ci doar se tinteste mai bine, adica se orienteaza catre cei care cu adevarat au nevoie", a declarat Emil Boc.
El a subliniat ca Ministerul Muncii va acorda in continuare spirijin familiilor cu venituri reduse, sprijin care se va materializa in continuare in forma baneasca pentru cei cu venituri mici si medii.
Guvernul s-a angajat in ultimele discutii cu FMI sa elimine subventia la energia termica in perioada imediata, astfel ca factura populatiei pentru incalzire si apa calda ar putea creste cu pana la 60% pana la finele anului, in functie de capacitatea primarilor de a acoperi diferenta din surse proprii.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Subventia pentru producerea energiei termice este acordata in prezent atat de la bugetul de stat, cat si de la bugetele locale.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Sinteza modificari aduse de OUG nr. 26 in 2012: masuri de disciplina financiaraAngajatorii vor primi in 2024 sumele restante pentru angajarea diferitelor tipuri de someriFactura de achizitie care acopera 100% contravaloarea bunurilor. Cum se inregistreaza in contabilitateGhidul de initiere in tainele contabilitatii este la dispozitia ta!Cartea Verde a Contabilitatii - solutii legislative complete pentru 2016Ultimele articole
Taxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaImpozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimANOFM: Ce aplicatii vor fi indisponibile in perioada 30.08.2024 - 06.09.2024Cheltuieli deductibile: tot ce trebuie sa stiiTVA deductibil. Avantaje, conditii si exempleArticole similare
Actualizare legislatie septembrie 2011: Modificarea si completarea Codului de Procedura Fiscala (Partea I.4)OUG 58/2010. Contributii notar public si consultant fiscalComisia Europeana anunta o crestere economica semnificativa pentru RomaniaStii care sunt documentele justificative pentru plata impozitului pe VENITURI in strainatate?Firme care acorda angajatilor atat tichete de masa electronice, cat si mese calde. Cum se incadreaza corect in contabilitate?Ultimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaOUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVENITURI din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiArticole similare
Propuneri noi de calcul impozit pe cladiri proprietate persoane juridiceRomania se confrunta cu dezechilibre macroeconomiceConditiile in care TVA ar putea sa scadaIn ce fel trateaza bancile teama de somaj? Cu asigurari!Romania ar putea participa la fondul de ajutorare a tarilor saraceUltimele articole
Cota redusa TVA de 5% pentru livrarea de locuinte ar putea fi aplicata si in cazul depasirii plafonului de 450.000 leiSituatiile financiare trimestriale centralizate NU se mai trimit pe suport hartie la Ministerul Finantelor(Ordinul 494/2021)Florin Citu, despre reorganizarea ANAF: FMI sustine aproape in totalitate acest demersMasuri de guvernare prioritare (semestrul II, 2019): Cresterea salariului mediu brut, impozit ZERO pentru anumiti contribuabili si vouchere pentru elevii care nu chiulesc!Ministrul Finantelor spune ca nu ia in considerare sfatul FMI: Programul "Prima casa" va continua in noua sa formaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"