Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reducerea CAS ar trebui facuta dupa consultarea mediului de afaceri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, florin pogonaru, mediul de afaceri, taxele, reducerea cas, taxare excesiva

Asa cum a precizat saptamana aceasta Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), compensarea taierilor din CAS cu alte surse de finantare ar trebui sa faca obiectul unor consultari cu mediul de afaceri.



In acest sens, participand la  o masa rotunda privind Legea insolventei, organizata de CIS, acesta a declarat:

"Sigur ca intelegem ca pentru a usura viata mediului de afaceri trebuie, in primul rand, sa actionezi asupra taxarii muncii. Este un lucru obligatoriu, dar cum compensezi ceea ce tai din CAS, cu alte taxe, este o intrebare in legatura cu care, probabil, mediul de afaceri trebuia consultat inainte".

La inceputul acestei saptamani, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul isi va asuma in Memorandumul de intelegere cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana un angajament clar de scadere a contributiilor sociale la angajator cu 5 la suta, de la 1 iulie 2014.

Florin Pogonaru e de parere ca in Romania este nevoie de o filozofie fiscala si trebuie sa existe un echilibru intre diversele taxe existente:

"In Romania noi spunem ca avem nevoie de o filozofie fiscala. Ceea ce ne lipseste in momentul de fata este un echilibru intre diversele taxe existente. Avem o taxare excesiva a muncii, o taxare mult prea mica a mediului si redevente dintre cele mai scazute din Europa si din lume, si nimeni nu discuta despre modul cum se echilibreaza aceste sisteme de taxe. Daca nu ai grija ca nivelul taxei pe capital sa fie echilibrat cu nivelul taxei pe munca, atunci, automat, induci frauda in sistem", a explicat Florin Pogonaru.

De asemenea, acesta si-a exprimat opinia in ce priveste perspectiva pe care cetatenii romani o au asupra platii taxelor:

"Nu vedem aceste taxe in bunastarea generala. Nu le vedem in investitii publice, din cauza slabiciunii institutiilor publice. Avem institutii publice foarte slabe, care cheltuie foarte mult si consuma aceste taxe. Nu exista indicatori de eficienta prin care oamenii sa fie trasi la raspundere. Nu exista constiinta ca in tarile vestice, ca daca platesti taxele, le platesti pentru binele societatii si pentru binele propriu. Exista sentimentul ca acesti bani se irosesc, se fura, se intampla altceva cu ei".

Sursa: Agerpres



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reducerea CAS ar trebui facuta dupa consultarea mediului de afaceri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016