Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Vesti bune pentru companii. Insolventele s-au redus

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, companii insolventa, firme, procedura de insolventa, cifra de afaceri

Numarul companiilor intrate in insolventa in primul semestru al acestui an a inregistrat o scadere destul de mare, prin comparatie cu perioadele in care intrarea in insolventa era un deznodamant pentru multe companii.



Astfel, la finele lunii iunie, 12.739 de companii se aflau in diverse stadii ale procedurii de insolventa, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior, cand au fost deschise 14.218 de insolvente noi, potrivit datelor prezentate joi de compania de evaluare a riscului Coface Romania.

Dupa 5 ani de crestere continua a numarului de insolvente nou deschise, auspiciile anului 2013 ne prezinta o crestere a insolventelor companiilor medii si mari, in timp ce numarul celor nou deschise pentru anul curent continua sa scada, a declarat Constantin Coman, country manager la Coface Romania.

In perioada de referinta, 9 companii cu cifra de afaceri peste 50 de milioane de euro au intrat in insolventa, printre care Oltchim, Mechel, Dobrogea, Laminorul, Ecoforest.

Primele zece sectoare care inregistreaza cel mai mare numar al firmelor aflate in insolventa raman neschimbate, pentru al treilea an consecutiv, singurele modificari fiind la nivel de ordine in cadrul clasamentului.

Constructiile, sectorul de hoteluri si restaurante (HORECA) si transporturile sunt sectoarele cu cel mai ridicat nivel al insolventelor deschise in primul semestru al anului curent raportat la numarul firmelor active. Aceleasi sectoare au fost incluse in top 5 sectoare cu cele mai ridicate valori pentru acest indicator si pentru anul 2012, ceea ce indica persistenta unor probleme sistemice structurale.


Sursa: Agerpres
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Vesti bune pentru companii. Insolventele s-au redus":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016