Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozit pe venitul microintreprinderilor. Pana cand se depune Declaratia 010?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: microintreprindere, impozit pe profit, declaratia 010, oug 3/2017

In analiza urmatoare, va propunem ca subiect o societate care a avut la 31.12.2016 o cifra de afeceri de 149.000 euro. Societatea este platitoare de impozit pe profit. Stabilim de la ce data trebuie sa devina platitoare de impozit pe microintreprindere si pana la ce data trebuia depusa declaratia 010.

 
Iata raspunsul specialistului:
 
Prin OUG 3/2017 s-a modificat lit. c) a art. 47 din Codul fiscal. Conform acestor modificari, este considerata microintreprindere si datoreaza impozit conform titlului III din Codul fiscal orice persoana juridica romana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
 
   a) a realizat venituri, altele decat cele obtinute din desfasurarea urmatoarelor activitati: activitati in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital (cu exceptia activitatilor de intermediere in aceste domenii), in domeniul jocurilor de noroc, activitati de explorare, dezvoltare, exploatare a zacamintelor petroliere si gazelor naturale;
   b) a realizat venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale;
   c) a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 500.000 euro.
   d) capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si unitatile administrativ-teritoriale;
   e) nu se afla in dizolvare, urmata de lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.
 
 Pentru anul 2017, persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2016 au realizat o cifra de afaceri intre 100.000 euro si 500.000 euro si indeplinesc conditiile prevazute de art. 47 din Codul fiscal la aceasta data, vor trece la impozitul pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 1 februarie 2017, avand urmatoarele obligatii:
 
- vor depune declaratia de mentiuni (010) pentru modificarea sistemului de impunere pana la data de 25 februarie 2017 inclusiv;
 
- vor depune declaratia privind impozitul pe profit datorat pentru profitul impozabil obtinut in perioada 1 - 31 ianuarie 2017(101) pana la data de 25 februarie 2017 inclusiv;
 
Numai daca la 31.12.2016 realizati venituri mai mult de 20% din consultanta. Societatea ramanea platitoare de impozit pe profit in anul 2017. incadrarea veniturilor din consultanta se efectueaza in baza analizei contractelor incheiate intre parti, din care sa rezulte activitatile desfasurate, si nu a codului CAEN.
 
Consultanta consta in oferirea de sfaturi calificate in probleme de conducere si organizare nu si in efectuarea de prestari de servicii.
 
 Desigur, societatea putea opta pentru a plati impozit pe profit in anul 2017, daca avea sau majora capitalul social la cel putin 45.000 de lei. In acest caz, nu avea nicio obligatie privind depunerea formularului 010 la organul fiscal.
 
 
 
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu - Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar
 
 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozit pe venitul microintreprinderilor. Pana cand se depune Declaratia 010?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016