Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Analiza zilei cu Irina Dumitrescu. Declaratia 101 a fost modificata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 16 Ian. 2018
Tags: anaf, declaratia 101

Prin OANAF 4160/2017 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" si 120 "Decont privind accizele", publicat in M.OF. nr. 14 din 08 ianuarie 2018, a fost modificata declaratia 101 - "Declaratie privind impozitul pe profit" si instructiunile de completare a formularului.

Modificarile vizeaza adaptarea formularului  si instructiunilor de completare la schimbarile legislative din anul 2017.

Astfel, formularul a fost adaptat:

- pentru situatia in care declaratia de depune de succesor. In situatia indeplinirii de catre succesorii persoanelor/entitatilor care si-au incetat existenta a obligatiilor fiscale aferente perioadei in care persoana/entitatea a avut calitatea de subiect de drept fiscal, in formular se bifeaza rubrica «Declaratie depusa potrivit art. 90 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala», se completeaza codul de identificare fiscala a succesorului in rubrica din formular prevazuta in acest scop iar la rubrica «Cod de identificare fiscala» se inscrie codul de identificare fiscala a entitatii care si-a incetat existenta.

- pentru declararea impozitului scutit de catre contribuabilii care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare. Este vorba de scutirea prevazuta la art. 22 indice 1 din Codul fiscal, introdusa in 2017 prin OUG 3/2017 pentru persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care desfasoara exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, definita potrivit Ordonantei Guvernului nr. 57/2002 privind cercetarea stiintifica si dezvoltarea tehnologica, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si activitati conexe acesteia. Aceste persoane sunt scutite de impozit pe profit in primii 10 ani de activitate.

- pentru reducerea de 5% a impozitului pe profit, calculata conform Ordonantei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA pentru contribuabilii care au optat pentru split TVA in perioada octombrie – decembrie 2017.

Noul formular se va utiliza incepand cu declararea obligatiilor anuale aferente anului fiscal 2017.
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Analiza zilei cu Irina Dumitrescu. Declaratia 101 a fost modificata":
Rating:

Nota: 3.7 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016