Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ONG-uri in 2023: Au obligatia de a depune D100 chiar daca nu desfasoara activitate economica?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Nov. 2023
ONG-uri in 2023: Au obligatia de a depune D100 chiar daca nu desfasoara activitate economica?
Tags: ong fara activitate economica, d100, depunere d100

Entitatea este o asociatie sportiva, nu desfasoara si nu a desfasurat niciodata activitate economica, are doar venituri din donatii. Intrebarea este: are obligatia depunerii D100 cu impozit profit cu valoare 0?

ONG-uri in 2023 si depunerea D100 – raspunsul specialistului:

 

Organizatiile fara scop patrimonial sunt platitoare de impozit pe profit potrivit art. 13 alin (1) din Codul fiscal.


Potrivit prevederilor de la art. 41(5) din Codul fiscal, urmatorii contribuabili au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, astfel:


a)persoanele juridice romane prevazute la art. 15 au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul, cu exceptia celor care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5), care au obligatia sa depuna declaratia si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv pana la data de 25 a celei de-a doua luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat;
Termenul actual pentru depunere este pana la data de 25.06 inclusiv a anului urmator.

Asadar, organizatiile nonprofit nu au obligatia depunerii D100 trimestrial, fiind obligate la plata si declararea anuala a impozitului pe profit.


Potrivit prevederilor din instructiunile de completare a D101, contribuabilii prevazuti la art. 41 alin. (5) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, depun declaratia privind impozitul pe profit inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II "Impozitul pe profit" din acelasi act normativ.


In cazul mentionat de dvs, pentru venituri neimpozabile, declaratia 101 privind impozitul pe profit, se completeaza cu sumele aferente acestor venituri la rd. 20 si 21 (declarate in prealabil si la rd. 1 si 2) din declaratie iar cheltuielile inregistrate aferente veniturilor neimpozabile sunt cheltuieli nedeductibile si se vor raporta la rd. 32.



Raspuns oferit in luna noiembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ONG-uri in 2023: Au obligatia de a depune D100 chiar daca nu desfasoara activitate economica?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016