Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Entitatea este o asociatie sportiva, nu desfasoara si nu a desfasurat niciodata activitate economica, are doar venituri din donatii. Intrebarea este: are obligatia depunerii D100 cu impozit profit cu valoare 0?
ONG-uri in 2023 si depunerea D100 – raspunsul specialistului:
Organizatiile fara scop patrimonial sunt platitoare de impozit pe profit potrivit art. 13 alin (1) din Codul fiscal.
Potrivit prevederilor de la art. 41(5) din Codul fiscal, urmatorii contribuabili au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, astfel:
a)persoanele juridice romane prevazute la art. 15 au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit, anual, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul, cu exceptia celor care intra sub incidenta prevederilor art. 16 alin. (5), care au obligatia sa depuna declaratia si sa plateasca impozitul pe profit aferent anului fiscal respectiv pana la data de 25 a celei de-a doua luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat;
Termenul actual pentru depunere este pana la data de 25.06 inclusiv a anului urmator.
Asadar, organizatiile nonprofit nu au obligatia depunerii D100 trimestrial, fiind obligate la plata si declararea anuala a impozitului pe profit.
Potrivit prevederilor din instructiunile de completare a D101, contribuabilii prevazuti la art. 41 alin. (5) lit. a) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, depun declaratia privind impozitul pe profit inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II "Impozitul pe profit" din acelasi act normativ.

SAF-T pentru Contribuabili Mici

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
In cazul mentionat de dvs, pentru venituri neimpozabile, declaratia 101 privind impozitul pe profit, se completeaza cu sumele aferente acestor venituri la rd. 20 si 21 (declarate in prealabil si la rd. 1 si 2) din declaratie iar cheltuielile inregistrate aferente veniturilor neimpozabile sunt cheltuieli nedeductibile si se vor raporta la rd. 32.
Raspuns oferit in luna noiembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Administrator fara contract de mandat sau CIM. Cheltuielile personale pot fi deductibile?Ultimele actualizari: Declaratiile 100, 112, 300, 394, 390, 710. Descarca aiciImpozit chirii 2024. Noutati si studii de caz utileRegimul derogatoriu pentru o societate cu activitatea suspendata. Depunerea situatiei financiare anualeFormular 110: Declaratia de regularizare/cerere de restituire privind impozitul pe venit retinut la sursaUltimele articole
Impozit pe profit. 4 exemple utile pentru calcularea impozitului si recuperarea pierderilor fiscaleDeclaratia 100 in 2025: pentru ce se depune, termene, mod de completareCum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleSAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieArticole similare
Calculare si depunere impozit pe profit prin D100. Cand trebuiesc intocmite declaratii rectificative?Declaratia 100 in 2025: pentru ce se depune, termene, mod de completareTermen limita in 2024 pentru depunerea D100 si D101Microintreprinderi care au omis depunerea D100. Pana cand mai poate fi transmis formularul la ANAFD100 in 2024: Mai trebuie depus formularul daca impozitul este zero?Ultimele articole
Firme cu an fiscal modificat. Care este scadenta depunerii D100?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"