Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Contribuabilii pot rectifica impozitul pe venitul estimat pana la data de 31 decembrie a anului de impunere.
Codul de procedura fiscala.
Ce se rectifica in Declaratia Unica?
Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru:
Corectarea impozitului pe venit, precum si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice;
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ce ar fi de retinut:
Declaratia initiala este declaratia care nu are nicio bifa de rectificativa selectata;
Rectificrea Declaratiei Unice
Nu exista restrictii in a rectifica de un numar de ori declaratia unica potrivit Codului fiscal. Pe acelasi formular, se bifeaza casuta corespunzatoare pentru a marca faptul ca e vorba de o rectificare.
Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi corectata de contribuabili din proprie initiativa, ori de cate ori informatiile actuale nu corespund celor din declaratia depusa anterior, prin depunerea unei declaratii rectificative;
Declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi formular, bifandu-se cu X casutele aflate pe prima pagina a formularului:
Capitolul I „Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate pentru anul...” si/sau
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 4.29 din 5 din 7 voturi
Articole similare
DECLARATIA UNICA 2018: Acordare bonificatii pentru obligatiile aferente anului 2018 (oficial ANAF)Obligatii fiscale pentru cetatenii romani cu contracte de munca desfasurate in strainatate. Se mai completeaza DECLARATIA UNICA?Vanzarile prin consignatie. Ce este consignatia si studii de caz utileCompletare declaratie unica, pentru veniturile realizate din mai multe surseFormularele 220 si 221 - Ce s-a intamplat cu ele? Unde se regasesc in prezent?Ultimele articole
Salariat cu venituri din chirii si dividende. Se mai plateste CAS sau CASS?Este OBLIGATORIU ca veniturile din meditatii sa fie declarate in D212Ce se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataImpozitarea veniturilor din arenda. Cum se calculeaza, cand trebuie platit si stabilirea CASSD212 in 2024: Cum se completeaza formularul daca dividendele depasesc 24 salarii minimeArticole similare
RECTIFICARE DECLARATIA UNICA. Venituri estimate - venituri realizate pe 2019Cum se rectifica Declaratia Unica pentru venituri estimate (Cap. II)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"