Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Entitati care trebuie sa depuna declaratia R405

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Aug. 2022
Entitati care trebuie sa depuna declaratia R405
Tags: d405, termen depunere, declaratia r405

Societatea A (actionar majoritar strain-Olanda) cu sediul in Romania si care depune declaratia R405 in relatie cu Olanda, detine 100% societatea B cu sediul tot in Romania. Societatea B are obligatia sa depuna declaratia R405?

Raspunsul specialistului Ela Dumitra: 

In opinia consultantului si societatea B cu sediul in Romania trebuie sa depuna Declaratia R 405 NOTIFICARE privind calitatea entitatii constitutive a grupului de intreprinderi multinationale, respectiv privind identitatea si rezidenta fiscala a entitatii raportoare a grupului de intreprinderi multinationale, conform prevederilor pct. 7 si 8 din Sectiunea a II-a Anexa 3 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala chiar daca D405 a fost depusa si de societatea A, presupund ca societatea B este o entitate constitutiva asa cum este aceasta reglementata la punctul 5. de la sectiunea I din Anexa 3 Norme de raportare pentru grupurile de intreprinderi multinationale 5.

Entitate constitutiva inseamna oricare dintre urmatoarele:

a) o unitate operationala separata a unui grup de intreprinderi multinationale care este inclusa in situatiile financiare consolidate ale grupului de intreprinderi multinationale in scopul raportarii financiare sau care ar fi inclusa in acestea daca participatiile in capitalurile proprii ale respectivei unitati operationale apartinand unui grup de intreprinderi multinationale ar fi tranzactionate la o bursa de valori publice; b) o astfel de unitate operationala care este exclusa din situatiile financiare consolidate ale grupului de intreprinderi multinationale exclusiv din motive de marime sau de importanta relativa; c) un sediu permanent al oricarei unitati operationale separate a unui grup de 12operationala in cauza sa elaboreze o situatie financiara separata pentru respectivul sediu permanent in scopul raportarii financiare, al raportarii in scopuri de reglementare sau al raportarii fiscale ori in scopuri de control intern al managementului.
 
In conformitate cu art. 4 al OPANAF 3049/2017:

Articolul 4(1) Fiecare entitate constitutiva a unui grup de intreprinderi multinationale care isi are rezidenta fiscala in Romania are obligatia de a notifica organul fiscal competent, prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta (depunere on-line), in format electronic, pana cel tarziu in ultima zi a anului fiscal de raportare al respectivului grup de intreprinderi multinationale, dar nu mai tarziu de termenul-limita de depunere a declaratiei fiscale anuale privind impozitul pe profit (declaratia 101 Declaratie privind impozitul pe profit ), prevazut de actele normative in vigoare, a respectivei entitati constitutive pentru anul precedent, dupa formatul continut in anexa nr. 3, cu privire la calitatea acesteia in cadrul grupului de intreprinderi multinationale, respectiv identitatea si rezidenta fiscala a entitatii raportoare
 
Aceasta declaratie se depune in conformitate cu reglementarile de la pct. 7 si 8 din sectiunea a II-a din anexa nr. 3 la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala:

7. O entitate constitutiva a unui grup de intreprinderi multinationale care isi are rezidenta fiscala in Romania are obligatia sa notifice autoritatii competente din Romania daca este societatea-mama finala sau societatea-mama surogat sau entitatea constitutiva desemnata conform pct. 1 - 5 din prezenta sectiune, pana cel tarziu in ultima zi a anului fiscal de raportare al respectivului grup de intreprinderi multinationale, dar nu mai tarziu de ultima zi de depunere a declaratiei fiscale a respectivei entitati constitutive pentru anul fiscal precedent.
8. In cazul in care o entitate constitutiva a unui grup de intreprinderi multinationale care isi are rezidenta fiscala in Romania nu este societatea-mama finala, nici societatea-mama surogat, nici entitatea constitutiva desemnata conform pct. 1 - 5 din prezenta sectiune, entitatea respectiva are obligatia sa notifice autoritatii competente din Romania identitatea si rezidenta fiscala a entitatii raportoare pana cel tarziu in ultima zi din anul fiscal de raportare al respectivului grup de intreprinderi multinationale, dar nu mai tarziu de ultima zi de depunere a declaratiei fiscale a respectivei entitati constitutive pentru anul fiscal precedent.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Entitati care trebuie sa depuna declaratia R405":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016