Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Societatea A (actionar majoritar strain-Olanda) cu sediul in Romania si care depune declaratia R405 in relatie cu Olanda, detine 100% societatea B cu sediul tot in Romania. Societatea B are obligatia sa depuna declaratia R405?
In opinia consultantului si societatea B cu sediul in Romania trebuie sa depuna Declaratia R 405 NOTIFICARE privind calitatea entitatii constitutive a grupului de intreprinderi multinationale, respectiv privind identitatea si rezidenta fiscala a entitatii raportoare a grupului de intreprinderi multinationale, conform prevederilor pct. 7 si 8 din Sectiunea a II-a Anexa 3 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala chiar daca D405 a fost depusa si de societatea A, presupund ca societatea B este o entitate constitutiva asa cum este aceasta reglementata la punctul 5. de la sectiunea I din Anexa 3 Norme de raportare pentru grupurile de intreprinderi multinationale 5.
Entitate constitutiva inseamna oricare dintre urmatoarele:
a) o unitate operationala separata a unui grup de intreprinderi multinationale care este inclusa in situatiile financiare consolidate ale grupului de intreprinderi multinationale in scopul raportarii financiare sau care ar fi inclusa in acestea daca participatiile in capitalurile proprii ale respectivei unitati operationale apartinand unui grup de intreprinderi multinationale ar fi tranzactionate la o bursa de valori publice; b) o astfel de unitate operationala care este exclusa din situatiile financiare consolidate ale grupului de intreprinderi multinationale exclusiv din motive de marime sau de importanta relativa; c) un sediu permanent al oricarei unitati operationale separate a unui grup de 12operationala in cauza sa elaboreze o situatie financiara separata pentru respectivul sediu permanent in scopul raportarii financiare, al raportarii in scopuri de reglementare sau al raportarii fiscale ori in scopuri de control intern al managementului.
Articolul 4(1) Fiecare entitate constitutiva a unui grup de intreprinderi multinationale care isi are rezidenta fiscala in Romania are obligatia de a notifica organul fiscal competent, prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta (depunere on-line), in format electronic, pana cel tarziu in ultima zi a anului fiscal de raportare al respectivului grup de intreprinderi multinationale, dar nu mai tarziu de termenul-limita de depunere a declaratiei fiscale anuale privind impozitul pe profit (declaratia 101 Declaratie privind impozitul pe profit ), prevazut de actele normative in vigoare, a respectivei entitati constitutive pentru anul precedent, dupa formatul continut in anexa nr. 3, cu privire la calitatea acesteia in cadrul grupului de intreprinderi multinationale, respectiv identitatea si rezidenta fiscala a entitatii raportoare
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Cartea verde a contabilitatii
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
7. O entitate constitutiva a unui grup de intreprinderi multinationale care isi are rezidenta fiscala in Romania are obligatia sa notifice autoritatii competente din Romania daca este societatea-mama finala sau societatea-mama surogat sau entitatea constitutiva desemnata conform pct. 1 - 5 din prezenta sectiune, pana cel tarziu in ultima zi a anului fiscal de raportare al respectivului grup de intreprinderi multinationale, dar nu mai tarziu de ultima zi de depunere a declaratiei fiscale a respectivei entitati constitutive pentru anul fiscal precedent.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TERMEN DEPUNERE declaratii pana la 27 aprilie 2015. Ce obligatii declarative si de plata avem?Termenul de depunere pentru declaratia de mentiuni in cazul SRL-urilor care vor sa angajeze salariatiFormularul 168 se depune la fisc pana pe 31 martie 2023 pentru contractele de locatiune incheiate din 1 ianuarieS-a amanat termenul pentru Declaratia 394!Declaratia 398 (Declaratia speciala de TVA). Cine depune D398, TERMEN DEPUNEREUltimele articole
Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completarePersoanele fizice trebuie sa depuna D216 pana pe 30 septembrie 2024D216 in 2024: Pana cand poate fi depus formularul si cine are aceasta obligatieLuni, 26 august 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscaleRaportari contabile la 30 iunie 2024: pana cand se depun si cine are aceasta obligatieAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"