Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cine depune formularul 204 pentru anul 2013?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: formularul 204, termen depunere, declaratia 204, activitati independente, declaratie anuala venit

In aceasta luna, pana la data de 17 martie, se va depune la Fisc formularul 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale" aferent anului 2013.


Obligatia, completarea si depunerea Declaratiei 204

Formularul se completeaza si se depune de:

- asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice; asocierile constituite intre persoane fizice si persoane juridice romane cu statut de microintreprindere, potrivit Titlului IV^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, in cadrul carora se realizeaza venituri din activitati independente, inclusiv din activitati adiacente, din activitati agricole, din piscicultura sau silvicultura, pentru care venitul net se determina in sistem real;

- persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata intr-o forma de organizare cu personalitate juridica (SPRL) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii.

Se completeaza in format hartie in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect datele prevazute in formular.

Important!

Venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica romana, microintreprindere care nu genereaza o persoana juridica, determinat cu respectarea regulilor stabilite in Titlul IV^1 din Codul Fiscal este asimilat, in vederea impunerii la nivelul persoanei fizice, venitului din activitati independente, din care se deduc contributiile obligatorii in vederea obtinerii venitului net anual.

De asemenea, venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o activitate desfasurata in cadrul unui SPRL este asimilat venitului net anual din activitati independente.


Termen de depunere

Formularul se depune pana luni, 17 martie a.c. inclusiv, de catre asociatul desemnat prin contract sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice la organul fiscal la care asocierea este inregistrata in evidenta fiscala direct la registratura sau la oficiul postal prin scrisoare recomandata.

Formularul poate fi procurat de la unitatile fiscale teritoriale din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) sau poate fi descarcat de pe website-ul ANAF, www.anaf.ro de la sectiunea Asistenta contribuabili/ Formulare si programe utile/ Toate formularele cu explicatii/ Formulare fiscale ordonate dupa numar.

Sursa: DGFP Valcea


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cine depune formularul 204 pentru anul 2013?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016