Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Declaratia 204 in 2022. Formularul trebuie depus la ANAF pana pe 28 februarie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 17 Feb. 2022
Declaratia 204 in 2022. Formularul trebuie depus la ANAF pana pe 28 februarie
Tags: declaratia 204, termen limita depunere

In anul 2022 formularul 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale" trebuie depus de contribuabili pana pe data de 28 februarie.

ANAF reaminteste ca Formularul 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale" se completeaza si se depune in cazul asocierilor fara personalitate juridica, constituite intre persoane fizice care realizeaza venituri din activitati independente - activitati de productie, comert, prestari servicii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuala, inclusiv din activitati adiacente, din activitati agricole, din piscicultura, din silvicultura, pentru care venitul net se determina in sistem real, pe baza datelor din contabilitate si din activitti agricole pentru care venitul anual se stabileste pe baza de norme de venit.

Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire, dar si prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Potrivit O.P.A.N.A.F.nr. 90 din 26 ianuarie 2022 publicat in Monitorul Oficial Nr. 104 din 2 februarie 2022 Formularul 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale"se modifica in sensul introducerii unei noi categorii de venit din activitati agricole pentru care venitul anual se determina pe baza de norme de venit, respectiv Plante Furajere. 

Astfel, la categoria "Produse vegetale" din tabel, dupa numarul curent 15 se introduce un nou numar curent, numarul curent 16, cu urmatorul cuprins:

Nr.crt.      Categoria                Plafon neimpozabil (suprafetele si numarul de animale/familii de
                                               albine, pentru care nu exista obligatia depunerii declaratiei)
0                   1                            2
I.          Produse vegetale            Suprafata
...
"16         Plante furajere             pâna la 2,0 ha inclusiv"

Formularul astfel modificat se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu anul 2022.

Baza legala:

ORDIN Nr. 90 din 26 ianuarie 2022 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 470/2021 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 204 "Declaratie anuala de venit pentru asocieri fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale"


Sursa: ANAF

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Declaratia 204 in 2022. Formularul trebuie depus la ANAF pana pe 28 februarie":
Rating:

Nota: 2.93 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016