Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Schimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Feb. 2021 Exclusiv
Tags: microintreprindere 2020, micrpintreprindere in 2021, declaratia 010, schimbarea regimului de impozitare

In situatia in care o societate trebuie sa schimbe regimul de impozitare de la impozit profit la impozit microintreprindere in 2020 deoarece a realizat o cifra de afaceri in 2020 inferioara plafonului de 1.000.000 euro, trebuie sa depuna la finante un set de declaratii rectificative.

Pentru remedierea situatiei nedepunerii in termen a declaratiei 010 in vederea actualizarii vectorului fiscal , se parcurg urmatoarele etape :

-Se  va depune declaratia de inregistrare fiscala/declaratia de mentiuni 010 in care se va bifa caseta 2.2 din sectiunea V - Date privind vectorul fiscal pentru scoaterea din evidenta ca platitor de impozit pe profit incepand cu data de 01.01.2020, precum si caseta 3.1 pentru luarea in evidenta ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu aceeasi data 01.01.2020;


NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?
 

- se vor depune declaratii fiscale 100 rectificative pentru cele trei perioadele fiscale de raportare (la fiecare trimestru din 2020) prin care se diminua integral (anula) impozitul pe profit declarat eronat si se va declara impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat;

- se va urmari reanalizarea stingerilor de catre organul fiscal cu atributii de evidenta pe platitori urmare depunerii declaratiilor rectificative cu diminuare si suplimentare de obligatii fiscale.

De mentionat ca declaratia de mentiuni 010 pentru schimbarea vectorului fiscal trebuie depusa pana la data de 31 martie  conform art. 55 alin. 2 din Codul fiscal, iar nedepunerea in termen a declaratiei constituie contraventie, care se sanctioneaza cu amenda in functie de incadrarea contribuabilului conform art. 336 alin. 1 lit. a si alin. 2 lit. d din Codul de procedura fiscala (amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari ori amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Schimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016