Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In situatia in care o societate trebuie sa schimbe regimul de impozitare de la impozit profit la impozit microintreprindere in 2020 deoarece a realizat o cifra de afaceri in 2020 inferioara plafonului de 1.000.000 euro, trebuie sa depuna la finante un set de declaratii rectificative.
-Se va depune declaratia de inregistrare fiscala/declaratia de mentiuni 010 in care se va bifa caseta 2.2 din sectiunea V - Date privind vectorul fiscal pentru scoaterea din evidenta ca platitor de impozit pe profit incepand cu data de 01.01.2020, precum si caseta 3.1 pentru luarea in evidenta ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor incepand cu aceeasi data 01.01.2020;
NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?
- se vor depune declaratii fiscale 100 rectificative pentru cele trei perioadele fiscale de raportare (la fiecare trimestru din 2020) prin care se diminua integral (anula) impozitul pe profit declarat eronat si se va declara impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat;
- se va urmari reanalizarea stingerilor de catre organul fiscal cu atributii de evidenta pe platitori urmare depunerii declaratiilor rectificative cu diminuare si suplimentare de obligatii fiscale.
Cartea Verde a Contabilitatii
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
De mentionat ca declaratia de mentiuni 010 pentru schimbarea vectorului fiscal trebuie depusa pana la data de 31 martie conform art. 55 alin. 2 din Codul fiscal, iar nedepunerea in termen a declaratiei constituie contraventie, care se sanctioneaza cu amenda in functie de incadrarea contribuabilului conform art. 336 alin. 1 lit. a si alin. 2 lit. d din Codul de procedura fiscala (amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari ori amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice).
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Beneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelorDeterminarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Elemente care se adauga la baza de calculMicrointreprinderea in 2021. Venituri care se exclud din baza de impozitareArticole similare
Corectie erori casa de marcatModificarea formularului 010 – Declaratie de inregistrare fiscalaFormularul 010 trebuie depus de firme la ANAF ori de cate ori se modifica datele declarate anteriorCalcularea impozitului pe profit pentru depasirea plafonului de 1.000.000 de euroAtentie: luni este data limita pentru Declaratiile 220 si 010Ultimele articole
Firme care depasesc plafonul de 300.000 lei. De cand trebuie solicitata inregistrarea in scopuri de TVATrecerea de la impozitul pe veniturile microintreprinderilor la impozitul pe profit. Declaratii necesareProcedura de dizolvare - lichidare si radiere in cazul microinteprinderilor. Dividende bilant interimarRegimul dividendelor primite de o societate romaneasca de la filiala din strainatateDepasire plafon micorintreprindere in trimestrul II 2019Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"