Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad anumite tipuri de venituri (veniturile aferente costurilor stocurilor de produse, veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie, veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale etc.) si se adauga alte elemente (valoarea reducerilor comerciale primite ulterior facturarii, diferenta favorabila dintre veniturile din diferente de curs valutar/veniturile financiare aferente creantelor si datoriilor cu decontare in functie de cursul unei valute etc.)
Ce venituri se exclud din baza de impozitare a microintreprinderii?
»»NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?««
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Manual de politici contabile - Stick USB
Cartea verde a contabilitatii
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
»»NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?««
Conform pct. 76 alin. (4) din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, reducerile comerciale acordate ulterior facturarii, indiferent de perioada la care se refera, se evidentiaza distinct in contabilitate (contul 709 "Reduceri comerciale acordate"), pe seama conturilor de terti.
Cu titlu de exemplu , reglementarile contabile prevad rabatul, remiza si risturnul ca reduceri comerciale.
In consecinta pentru calcularea impozitului pe venitul microintreprinderii, venitul societatii este calculat la suma totala facturata minus reducerile comerciale acordate
Ce elemente se adauga la baza de calcul a impozitului pe venitul microintreprinderii? Vezi AICI»»
»»NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?««
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Determinarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Elemente care se adauga la baza de calculBeneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelorSchimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabileArticole similare
Cum foloseste un PFA casa de marcat si ce obligatii legislative ii revin?Firma neinregistrata in ROI. Cum tratam fiscal achizitia intracomunitara?Studiu de caz: Plata impozitului in cazul incasarii unei despagubiriRegim TVA. Cum procedam pentru refacturare costuri aferente chiriasului?Cota standard si cota redusaUltimele articole
Microintreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-TVA: Firme care inregistreaza diferente justificate intre D300 si decontul precompletat. Cum trebuie sa procedezeCum se stabileste TVA-ul pentru achizitiile intracomunitare de bunuri si serviciiPrime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Taxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"