Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Baza impozabila a impozitului pe veniturile microintreprinderilor o constituie veniturile din orice sursa, din care se scad anumite tipuri de venituri (veniturile aferente costurilor stocurilor de produse, veniturile aferente costurilor serviciilor in curs de executie, veniturile din productia de imobilizari corporale si necorporale etc.) si se adauga alte elemente (valoarea reducerilor comerciale primite ulterior facturarii, diferenta favorabila dintre veniturile din diferente de curs valutar/veniturile financiare aferente creantelor si datoriilor cu decontare in functie de cursul unei valute etc.)
Ce venituri se exclud din baza de impozitare a microintreprinderii?
»»NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?««
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
»»NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?««
Conform pct. 76 alin. (4) din Reglementarile contabile aprobate prin OMFP 1802/2014, reducerile comerciale acordate ulterior facturarii, indiferent de perioada la care se refera, se evidentiaza distinct in contabilitate (contul 709 "Reduceri comerciale acordate"), pe seama conturilor de terti.
Cu titlu de exemplu , reglementarile contabile prevad rabatul, remiza si risturnul ca reduceri comerciale.
In consecinta pentru calcularea impozitului pe venitul microintreprinderii, venitul societatii este calculat la suma totala facturata minus reducerile comerciale acordate
Ce elemente se adauga la baza de calcul a impozitului pe venitul microintreprinderii? Vezi AICI»»
»»NOU! Regimul fiscal-contabil al microintreprinderilor explicat prin exemple practice! Ce noutati au aparut in 2021?««
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.65 din 5 din 10 voturi
Articole similare
Schimbarea regimului de impozitare de la profit la micro. Sanctiuni aplicabileDeterminarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Elemente care se adauga la baza de calculBeneficiile microintreprinderilor in contextul repartizarii trimestriale a dividendelorArticole similare
Norme actuale privind ajustarea TVA. Impactul asupra profitului impozabilFactura intracomunitara. Marfa neconforma. Cum tratam facturile si TVA-ul?Achizitie autoturism din Germania. Plata avansTratament TVA avans marfa. Cum procedam privind declaratiile si colectarea taxei?TVA: Ajustare BAZA DE IMPOZITARE in 2014Ultimele articole
Este obligatorie aplicarea E-Factura sau este optionala?Cum se face inregistrarea facturilor simplificate in jurnalul de cumparariD216 in 2024: Au fost publicate instructiunile de completare prin Ordinul 3738/2024E-Factura. Ce trebuie sa contina un bon fiscal echivalent unei facturi simplificateFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"