Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce declaratii depune o societate nou infiintata? | Regim TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Feb. 2013 Exclusiv
Tags: tva, contributii sociale, codul fiscal, societate nou infiintata, declaratia 010

Vom analiza, in randurile urmatoare, cazul unei societati infiintate in februarie 2013, platitoare de impozit pe venit si neplatitoare de TVA, care doreste sa angajeze o persoana de la 1 martie 2013. Vom stabili astfel in ce conditii se depune Declaratia 010, daca se depune trimestrial Declaratia 100, precum si care vor fi contributiile sociale datorate.



Solutia consultantului:

Declaratia 010 pentru modificarea vectorului fiscal si includerea si a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii se va depune in termen de 30 de zile de la introducerea modificarii, respectiv pana la 31 martie 2013.

In conditiile in care cifra de afaceri este mai mica decat 100.000 euro, si societatea va avea un numar mediu de maxim 3 salariati, Declaratia 112 se va depune trimestrial, conform art 58 alin 2 lit c si art 296 ^19 alin 1^1 din Codul fiscal . Plata impozitului pe venit si  a contributiilor sociale se va face tot trimestrial, conform prevederilor legale mai sus amintite. Societatea, poate depune Declaratia 112 si poate achita impozitul pe venitul din salarii si contributiile sociale si lunar, daca opteaza astfel in Declaratia 010, bifand rubrica: "Lunar prin optiune".

Fiind microintreprindere, societatea va depune Declaratia 100 privind impozitul pe venitul microintreprinderii trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni din trimestrul urmator pentru trimestrul anterior, aceasta data fiind si termen de plata a impozitului.

In ceea ce priveste TVA, fiind neplatitoare de TVA, societatea nu va avea obligatii de declarare in cursul anului. Numai in situatia in care depaseste plafonul de scutire de 220.000 lei , societatea va avea obligatia sa solicite inregistrarea in scop de TVA pana la data de 10 a lunii urmatoare celei in care a depasit plafonul de TVA, urmand sa depuna deconturi de TVA trimestrial sau lunar.

In anul urmator, pana la data de 25 februarie, societatea trebuie sa depuna Declaratia 392 B - specifica neplatitorilor de TVA.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce declaratii depune o societate nou infiintata? | Regim TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016