Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Jocurile de noroc - modul de completare a decontului de TVA - formular 300

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Mar. 2010
Tags: jocuri de noroc, formular 300, decont de tva

Intrebare: O societate nou infiintata are ca obicet de activitate unic Activitate de jocuri de noroc si pariuri cod CAEN 9200 si s-a inregistrat ca platior de TVA. Conform Cod fiscal art. 141 ...

Intrebare:

O societate nou infiintata are ca obicet de activitate unic “Activitate de jocuri de noroc si pariuri” cod CAEN 9200 si s-a inregistrat ca platior de TVA. Conform Cod fiscal art. 141 alin. 2 lit. c, activitatea este scutita de taxa, deci nici taxa a ferenta achizitiilor nu poate fi dedusa (art. 145 alin 2 lil a Cod fiscal).

Care este modul de completare a decontului de TVA (formular 300) si in care rand se trece suma aferenta acestor achizitii?

Solutie oferita de Serviciul de Consutanta al Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili

Interpretari gresite ale legislatiei din Codul Fiscal 2010? Legislatie neclara? Exclus!
Consilier Codul Fiscal - Taxe si Impozite pentru Contabili 2010 face ordine in haosul din Codul Fiscal si iti ofera "portite" legale pentru profitul tau! .. detali aici

Raspuns: Potrivit art. 141 alin. (2) lit. c) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal sunt scutite de TVA pariurile, loteriile si alte forme de jocuri de noroc efectuate de persoanele autorizate, conform legii, sa desfasoare astfel de activitati.

 In conformitate cu prevederile art. 126 alin. (9) lit. c) din legea mentionata, aceste operatiuni sunt scutite de taxa fara drept de deducere, pentru care nu se datoreaza taxa si nu este permisa deducerea taxei datorate sau achitate pentru achizitii.

Art. 153 stabileste ca, persoana impozabila care are sediul activitatii economice in Romania si realizeaza sau intentioneaza sa realizeze o activitate economica ce implica operatiuni taxabile si/sau scutite de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competent (alin. (1)).

Organele fiscale competente pot anula inregistrarea unei persoane in scopuri de TVA, daca persoana nu era obligata sa solicite inregistrarea sau nu avea dreptul sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA.

Cartea Verde a TVA

Cartea Verde a TVA

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas

Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii

Cum justificam legal scutirea de TVA

Cum justificam legal scutirea de TVA

Vezi detalii

Dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA persoanele impozabile pot solicita inregistrarea in scopuri de TVA numai daca inceteaza situatia care a condus la scoaterea din evidenta (alin. (9)).

 Potrivit art. 153 alin. (10) si (11), persoana inregistrata in scopuri de TVA conform acestui articol va anunta in scris organele fiscale competente cu privire la modificarile informatiilor declarate in cererea de inregistrare sau furnizate prin alta metoda organului fiscal competent, in legatura cu inregistrarea sa, sau care apar in certificatul de inregistrare in termen de 15 zile de la producerea oricaruia dintre aceste evenimente. In cazul incetarii desfasurarii de operatiuni care dau drept de deducere a taxei sau in cazul incetarii activitatii sale economice, orice persoana inregistrata in scopuride TVA conform acestui articol va anunta in scris organele fiscale competente in termen de 15 zile de la producerea oricaruia dintre aceste evenimente in scopul scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.

 In acest sens, punctul 66 alin. (10) si (11) din Titlul VI al Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal stabileste ca, orice persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA si care ulterior inregistrarii respective desfasoara exclusiv operatiuni ce nu dau dreptul la deducere va solicita anularea inregistrarii in termen de 15 zile de la incheierea lunii in care se desfasoara exclusiv operatiuni fara drept de deducere.

Dovada faptului ca persoana nu mai realizeaza operatiuni cu drept de deducere trebuie sa rezulte din obiectul de activitate. Anularea inregistrarii in scopuri de TVA se va efectua in prima zi a lunii urmatoare celei in care persoana impozabila a solicitat anularea inregistrarii conform art. 153 alin. (11) din Codul fiscal.

Astfel, intrucat societatea desfasoara exclusiv operatiuni care nu dau drept de deducere a TVA aceasta nu avea dreptul sau obligatia sa se inregistreze in scopuri de TVA. In aceasta situatie, societate trebuie sa solicite anularea inregistrarii in termen de 15 zile de la incheierea lunii in care se desfasoara exclusiv operatiuni fara drept de deducere.

Odata cu cererea prin care se solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA va depune si Formularul (010) “Declaratie de inregistrare fiscala / Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”, aprobat prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor, cu modificarile ulterioare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Jocurile de noroc - modul de completare a decontului de TVA - formular 300":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016