Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Perioada fiscala la TVA in anul 2022 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 24 Feb. 2022
Perioada fiscala la TVA in anul 2022 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri
Tags: perioada fiscala tva, persoane impozabile, achizitii intracomunitare de bunuri

ANAF Brasov a pus la dispozitia contribuabililor un material informativ cu privire la perioada fiscala la TVA in anul 2022 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri.

Perioada fiscala pentru persoanele impozabile care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala ?i care efectueaza o achizitie intracomunitara de bunuri (AIC) devine luna calendaristica astfel:

Daca exigibilitatea TVA pentru achizitia intracomunitara intervine in luna I a trimestrului calendaristic, de ex. ianuarie, aprilie, iulie, octombrie 2022, perioada fiscala devine luna calendaristica luna I a trimestrului calendaristic, de ex. ianuarie, aprilie, iulie, octombrie 2022 

Schimbarea perioadei fiscale (actualizare vector fiscal prin depunerea Declaratiei de mentiuni*) se anunta pana cel tarziu in: a 5-a zi lucratoare a lunii a II-a din trimestrul calendaristic, de ex. 7 februarie, 6 mai, 5 august, 7 noiembrie 2022.

Decontul de TVA (formular 300) in care se declara achizitia intracomunitara, se depune pana cel tarziu: 25 inclusiv a lunii a II-a din trimestrul calendaristic (luna urmatoare incheierii perioadei fiscale) ex. 25 februarie, 25 mai, 25 august, 25 noiembrie 2022.

Daca exigibilitatea TVA pentru achizitia intracomunitara intervine in luna II a trimestrului calendaristic, de ex. februarie, mai, august, noiembrie 2022, perioada fiscala devine luna calendaristica luna a III-a a trimestrului calendaristic, de ex. martie, iunie, septembrie, decembrie 2022.

Schimbarea perioadei fiscale (actualizare vector fiscal prin depunerea Declaratiei de mentiuni*) se anunta pana cel tarziu in: a 5-a zi lucratoare a lunii a III-a din trimestrul calendaristic, de ex. 7 martie, 8 iunie, 7 septembrue, 8 decembrie 2022.

Decontul de TVA (formular 300) in care se declara achizitia intracomunitara, se depune pana cel tarziu: 25 inclusiv a lunii a III-a din trimestrul calendaristic (luna urmatoare incheierii perioadei fiscale), primele doua luni ale trimestrului constituind o perioada fiscala distincta, de ex. 25 martie, 27 iunie, 26 septembrie, 21 decembrie 2022.

Decontul se depune pentru luna a II-a din trimestru dar va cuprinde operatiunile realizate in primele doua luni ale trimestrului (ianuariefebruarie, aprilie-mai, iulie-august, octombrie-noiembrie 2022).

Obs. Incepand cu operatiunile realizate in luna III din trimestrului respectiv decontul se va depune lunar.
 


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Perioada fiscala la TVA in anul 2022 pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016