Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Doua acte normative de interes pentru contribuabili au fost publicate in Monitorul Oficial. Modificarea Declaratiei Unice si D230

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Feb. 2021 Exclusiv
Tags: modificari fiscale, declaratia unica, declaratia 230

In virtutea rolului activ al organului fiscal, pentru o buna informare si conformare voluntara la declararea si plata obligatiilor fiscale, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati va aduce la cunostinta faptul ca au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei doua acte normative de interes pentru persoanele fizice.

Astfel, in Monitorul Oficial nr.33/12.01.2021 a fost publicat O.P.A.N.A.F nr. 14/2021 pentru aprobarea modelului, continutului, modalitatii de depunere si de gestionare a formularului 212 "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice".

Formularul 212 se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care in anul 2020 au realizat, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate si care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.Formularul se utilizeaza si pentru declararea impozitului ÅŸi a contributiilor sociale estimate pentru anul 2021.

Declaratia unica se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate, in vederea dobandirii calitatii de asigurat.

Ca element de noutate, institutia va roaga sa aveti in vedere faptul ca, prin declaratia unica cu termen de depunere 25 MAI 2021 se declara si impozitul si contributiile datorate pentru indemnizatiile prevazute la art.XV din O.U.G. nr.30/2020, respectiv la art.3 din O.U.G.nr.132/2020, primite de profesionisti, avocati si persoanele fizice care obtin venituri exclusiv din drepturile de autor si drepturile conexe, in conditiile legii.in acest sens, au fost introduse, la Capitolul I din declaratia unica, sectiunile I.5, respectiv I.6.

De asemenea, prin declaratia unica cu termen de depunere 25 MAI 2021,contribuabilii persoane fizice, care in anul 2018, 2019, 2020 au achizitionat si pus in functiune aparate de marcat electronice fiscale, pot deduce din impozitul anual datorat costul de achizitie al acestora.

In Monitorul Oficial nr. 34/12.01.2021 a fost publicat si O.P.A.N.A.F nr. 15/2021 pentru aprobareaProcedurii privind stabilirea sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii, precum si a modelului si continutului unor formulare.

Prin acest act normativ se aproba, printre altele, modelul formularului 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat,care se utilizeaza pentru redirectionarea a pana la 3,5% din impozitul aferent anului 2020.

In vederea depunerii prin pagina de depunere a Spatiul Privat Virtual (SPV), disponibila pe site-ul www.anaf.ro, in sectiunea “Depunere Declaratie Unica si alte formulare SPV-PF” sau accesand link-ul https://formularespv-pf.anaf.ro/my.policy, formularele 212, respectiv 230 pot fi descarcate de pe site-ul www.anaf.ro, din sectiunea Servicii online/Declaratii electronice/Descarcare declaratii.

Va reamintim faptul ca, in anul 2021, termenul de depunere a declaratiei unice – formular 212 si a formularului 230 este 25 MAI 2021, inclusiv.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Doua acte normative de interes pentru contribuabili au fost publicate in Monitorul Oficial. Modificarea Declaratiei Unice si D230":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016