Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De ce apare eroare la depunerea Declaratiei Unice? Despre acest subiect va vorbi specialistul nostru in probleme de procedura fiscala si consultantul fiscal, Ionut Jinga.
Intrebare participant
Am incercat sa depun o singura declaratie unica (PFA in sistem real de impunere) cu rectificativa pe 2018 si estimat pe 2019. Nu este admis. In concluzie, am depus 2 declaratii initial, una rectificativa pe 2018 cu eroare: nu aveti o declaratie initiala valida (aceasta exista, la fel si recipisa), iar apoi estimativa pe 2019. Am redepus declaratia rectificativa pe 2018 si am primit recipisa cu depunere Declaratie rectificativa pe 2019. Aveti idee care ar putea fi explicatia acestui fenomen?
Raspuns consultant fiscal I. Jinga
Contribuabilii pot rectifica impozitul pe venitul estimat pana la data de 31 decembrie a anului de impunere. Asadar, daca este de impozitul pe venit, rectificarea pentru venitul estimat in anul 2018 se putea efectua pana la 31.12.2018. Atentie si la urmatoarele reguli de corectare a declaratiei unice, prevazute de Ordinul ANAF 49/2019:
- Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru:
- La rectificarea declaratiei se vor avea in vedere urmatoarele:
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
SAF-T Ghid de raportare corecta
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
ATENTIE!
ESTE PERMISA DEPUNEREA UNEI SINGURE DECLARAtII INITIALE!
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
TOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriDECLARATIA UNICA: Cum se completeaza formularul in cazul CAS si CASS estimate si realizate peste plafonCum putem redirectiona sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 – Formularul 230PFA: Completarea Registrului de Evidenta Fiscala. Informatii actualizate in 2020Nou termen de depunere a Declaratiei unice. Bonificatii acordate de statUltimele articole
Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiVeniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Articole similare
OG 6/2019: Cine poate beneficia de ANULAREA unor obligatii accesorii (oficial ANAF)Inscrierea rectificarilor in registrul de evidenta fiscalaUltimele actualizari: Declaratiile 100, 112, 300, 394, 390, 710. Descarca aiciNoutati legislatie Fiscala 14-18 iulie 2008 - Monitorul OficialNoutati privind Declaratia 209Ultimele articole
Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabiliiSeminare online ANAF: Explicatii pentru TOATE facilitatile prevazute de OUG 107/2024Amnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiAnularea creantelor fiscale prin OUG 107/2024. In ce situatii se acorda facilitatileOUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"