Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabilii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 30 Sep. 2024
Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabilii
Tags: oug 107/2024, facilitati fiscale, amnistie fiscala

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov vine in intampinarea contribuabililor si ii informeaza, cu privire la aplicarea unor masuri de amnistie fiscala, introduse prin OUG 107/2024.

Masuri de amnistie fiscala introduse prin OUG 107/2024


Debitorii persoane fizice si juridice, inclusiv institutiile si autoritati publice, pot beneficia de anularea de accesorii (dobanzi si penalitati) aferente obligatiilor bugetare administrate de organul fiscal central (ANAF), inclusiv de catre organele vamale, daca se sting prin orice modalitate toate obligatiile bugetare principale restante la data de 31 august 2024. 

De asemenea, se anuleaza dobanzile, penalitatile si toate accesoriile aferente diferentelor de obligatii bugetare principale declarate suplimentar prin declaratie rectificativa cu scadenta anterioara datei de 31 august 2024 inclusiv, daca declaratia rectificativa este depusa incepand cu data de 1 septembrie 2024 pana la data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, nu mai tarziu de 25 noiembrie 2024. 

In cazul persoanelor fizice se anuleaza si o parte a obligatiilor principale restante inregistrate pe CNP, in procent de 50% pentru obligatii principale cu un cuantum mai mic de 5.000 lei si de 25% pentru obligatii principale mai mari de 5.000 lei. 

Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabilii

 

Pentru a beneficia de aceste facilitati fiscale, contribuabilii pot sa depuna optional o notificare, nu mai tarziu de 25 noiembrie 2024 si trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: 

- sa depuna in mod obligatoriu o cerere de anulare cel mai tarziu pana la data de 25 noiembrie 2024

- sa stinga obligatiile bugetare principale restante la 31 august 2024; 

- sa stinga obligatiile bugetare principale si accesorii administrate de organul fiscal central cu termene de plata cuprinse intre data de 1 septembrie 2024 si data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv; 

- sa depuna toate declaratiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, pana la data depunerii cererii de anulare. 

Persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale vor depune cerere de anulare separat pentru codul unic de inregistrare fiscala si pentru CNP, iar organul fiscal verifica indeplinirea conditiilor distinct pe fiecare tip de cod. 

Facilitatile se aplica si in cazul deciziilor de impunere emise ca urmare a unui control fiscal in derulare la data de 6 septembrie 2024, data intrarii in vigoare a OUG 107/2024, pentru obligatiile bugetare principale cu scadente anterioare datei de 31 august 2024, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: 

- toate diferentele de obligatii bugetare principale individualizate in decizia de impunere sunt stinse prin orice modalitate, pana la termenul de plata prevazut de lege; 

- cererea de anulare a accesoriilor se depune in termen de 90 de zile de la comunicarea deciziei de impunere, sub sanctiunea decaderii. 

Se supun anularii si dobanzile, penalitatile si toate accesoriile aferente obligatiilor bugetare principale cu scadente anterioare datei de 31 august 2024 inclusiv si stinse pana la aceasta data daca: 

- sunt stinse obligatiile bugetare principale si accesorii administrate de organul fiscal central cu termene de plata cuprinse intre data de 1 septembrie 2024 si data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv, nu mai tarziu de 25 noiembrie 2024; 

- sunt depuse toate declaratiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, pana la data depunerii cererii de anulare.


Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Amnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabilii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016