Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF aduce la cunostinta contribuabililor interesati ca Ordinul ministrului finantelor nr. 6438/2024 pentru modificarea si completarea Procedurii de anulare a unor obligatii bugetare, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor nr. 5.521/2024, aduce o noua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei.
Noua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)
- In situatia in care obligatiile bugetare sunt stabilite prin decizii de impunere emise ca urmare a unei inspectii fiscale aflate in derulare la data de 6 septembrie 2024, debitorul poate achita aceste obligatii utilizand numarul de evidenta a platii.
- In cazul in care, la data eliberarii certificatului de atestare fiscala, procentul de anulare a obligatiilor bugetare principale restante la data de 31 august 2024 era de 50%, iar ulterior, pana la data depunerii cererii de anulare, dar nu mai tarziu de data de 25 noiembrie 2024 inclusiv, se stabilesc noi obligatii fiscale principale si/sau se primesc noi titluri executorii transmise spre recuperare organelor fiscale, care modifica procentul de anulare la 25%, pentru acordarea anularii unor obligatii bugetare potrivit art. XVI din ordonanta de urgenta, debitorii trebuie sa achite 75% din noul cuantum total al obligatiile bugetare principale.
- Eventualele sume care au stins dupa data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta 50%, respectiv 25%, dupa caz, din obligatiile bugetare restante la data de 31 august 2024 inclusiv, din cele stabilite prin deciziile de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice pe anii 2019 si 2020 sau prin decizii de impunere emise ca urmare a unui control fiscal aflat in derulare la data de 6 septembrie 2024, precum si din dobanzile, penalitatile si toate accesoriile care pot fi anulate potrivit prevederilor prezentului articol, acestea se restituie potrivit dispozitiilor Legii nr. 207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
- Deciziile de atragere a raspunderii solidare emise de organele fiscale dupa data de 31 august 2024, aferente perioadelor fiscale de pana la data de 31 august 2024, se incadreaza in prevederile art. I alin. (2) lit. d) din ordonanta de urgenta.
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"