Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Completarea si depunerea Declaratiei Unice pentru venituri obtinute din strainatate

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 17 Mar. 2020 Exclusiv
Tags: declaratia unica, venituri din strainatate, impozit pe venit

Unul dintre specialistii nostri ne arata daca in cazul veniturilor din profesii liberale obtinute de un rezident roman (vorbim de un venit din alte surse), din strainatate, termenul de declarare prin declaratia unica este 15 martie a anului urmator ori se urmeaza regula generala de luare in evidenta in 30 zile de la data incheierii contractului.

De asemenea, vom vedea - pentru cazul in care trebuie luat in evidenta in 30 de zile prin Declaratia Unica, la care sectiune din respectiva declaratie se include, dat fiind ca pentru 2020, sectiunea 2.2 din Declaratie nu este activa. 
 
Expertul contabil Irina Dumitrescu ne explica urmatoarele aspecte:
 
Pentru veniturile din alte surse (din tara sau strainatate) nu se depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul II. Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza in Romania si contributiile sociale datorate, pentru impozitul pe venit estimat.
 
Pentru veniturile din alte surse obtinute in anul 2020 din strainatate impozitul pe venit se declara in declaratia unica depusa in luna martie 2021 (ce va contine Capitolul I Date privind impozitul pe veniturile realizate si contributiile sociale datorate pentru anul 2020/Sectiunea I.2: date privind impozitul pe veniturile realizate din strainatate). 
 
In ceea ce priveste contributia de asigurari sociale de sanatate, art. 174 alin. (10) din Codul fiscal stabileste ca, persoanele fizice care incep in cursul anului fiscal sa desfasoare activitate si/sau sa realizeze venituri, din cele prevazute la art. 155 lit. b) -h), iar venitul net anual cumulat din una sau mai multe surse si/sau categorii de venituri, cu exceptia veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, din arenda sau din asocieri cu persoane juridice, contribuabili potrivit prevederilor titlului II, titlului III sau Legii nr. 170/2016, pentru care impozitul se retine la sursa, estimat a se realiza pentru anul curent este cel putin egal cu nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, recalculat corespunzator numarului de luni ramase pana la sfarsitul anului fiscal, sunt obligate sa depuna declaratia prevazuta la alin. (3) in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului. Salariul minim brut pe tara garantat in plata este cel in vigoare la data depunerii declaratiei. 
 
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Astfel, daca persoana fizica incepe sa obtina in anul 2020 venituri din cele mentionate la art. 155 lit. b)-h) din Codul fiscal (venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuale, venituri din asocierea cu o persoana juridica, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, venituri din investitii, venituri din alte surse) iar venitul net anual cumulat din una sau mai multe surse si/sau categorii de venituri, cu exceptia veniturilor pentru care impozitul se retine la sursa, estimat a se realiza in anul 2020 este cel putin egal cu nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, recalculat corespunzator numarului de luni ramase pana la sfarsitul anului fiscal, este obligata sa depuna declaratia unica in termen de 30 de zile de la obtinerea veniturilor – capitolul II subsectiunea II.2.2 Date privind contributia de asigurari sociale de sanatate(CASS) estimata.
 
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Completarea si depunerea Declaratiei Unice pentru venituri obtinute din strainatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016