Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Persoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controalele

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Feb. 2019
Tags: control anaf, persoane fizice, situatie fiscala

In prezent, inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala deruleaza o analiza de risc privind situatia fiscala a persoanelor fizice, in care sunt verificate veniturile si averile acestora, urmatorul pas fiind acela al stabilirii persoanelor care vor primi "vizita" inspectorilor in vederea unui control amanuntit.

Sigur, nu toate persoanele fizice trebuie sa se ingrijoreze la auzul acestor vesti, mai ales daca nu inregistreaza alte venituri, afara de cele salariale. Nici cei care completeaza si depun corespunzator Declaratia Unica nu au motive de ingrijorare, insa ar trebui sa acorde o importanta sporita cei care, de exemplu, obtin venituri nedeclarate din chirii, pentru ca Agentia poate afla despre aceste venituri din alte surse. 
Vicepresedintele ANAF Virgil Pirvulescu anunta:  "Facem in prezent si o analiza de risc pe zona persoanelor fizice, cu patrimoniul detinut", citeaza profit.ro.

De situatia fiscala a persoanelor fizice se ocupa Directia Generala de Control Venituri Persoane Fizice, din cadrul ANAF, care are competenta de a exercita atat verificarea situatiei fiscale personale si activitatile preliminare acesteia (analiza de risc, selectare) cat si inspectia fiscala partiala privind obligatia de stabilire, retinere si plata a impozitului pe venit, asupra tuturor persoanelor, indiferent de forma lor de organizare, pe intregul teritoriul tarii.

ANAF a emis inca din 2018 un Ordin privind verificarea situatiei fiscale personale a persoanelor fizice.

Verificarea situatiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit are ca obiect examinarea totalitatii drepturilor si a obligatiilor de natura patrimoniala, a fluxurilor de trezorerie si a oricaror altor elemente relevante pentru stabilirea situatiei fiscale reale a persoanei fizice verificate. In acest scop, inspectorii fiscali procedeaza la analiza tuturor informatiilor, documentelor si a altor mijloace de proba referitoare la situatia fiscala a persoanei fizice verificate, obtinute inclusiv prin solicitarea de informatii, in conditiile Codului de procedura fiscala, de la terti sau autoritati si institutii publice detinatoare, atat din tara cat si din strainatate, in baza conventiilor internationale de schimb de informatii sau, in lipsa acestora, pe baza de reciprocitate.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Persoanele fizice, in vizorul ANAF! Urmeaza controalele":
Rating:

Nota: 4.55 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016