Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ANAF in 2023: A fost aprobata procedura de prezentare a legitimatiei de inspectie fiscala si a ordinului de serviciu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 29 Aug. 2023
Controale ANAF in 2023: A fost aprobata procedura de prezentare a legitimatiei de inspectie fiscala si a ordinului de serviciu
Tags: control anaf, control fiscal, legitimatie de inspectie fiscala

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce la cunostinta contribuabililor supusi inspectiei fiscale ca a fost aprobata, prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1229/21.08.2023, Procedura de prezentare a legitimatiei de inspectie fiscala si a ordinului de serviciu in cadrul actiunilor de inspectie fiscala.

In situatia in care inspectia fiscala incepe la sediul organului fiscal, prezentarea legitimatiei si a ordinului de serviciu se poate realiza in urmatoarele modalitati: 

  1. In masura in care contribuabilul /platitorul se deplaseaza la sediul organului de inspectie fiscala, prezentarea legitimatiei de inspectie si a ordinului de serviciu se va realiza direct, iar faptul ca acestea au fost prezentate va fi consemnat intr-o „minuta” . Minuta va cuprinde urmatoarele elemente: part?ile semnatare; data, ora si locatia intocmirii minutei;faptul ca membrii echipei de inspectie au prezentat legitimatiile si ordinul de serviciu; consemnarea datei de incepere a inspectiei fiscale; semnaturile partilor; numarul de inregistrare de la organul de inspectie fiscala. 
  2.  In situatia in care prezentarea legitimatiei si a ordinului de serviciu se realizeaza prin utilizarea mijloacelor video de comunicare la distanta pot interveni urmatoarele situatii: 

B.1.La momentul stabilirii conexiunii prin utilizarea mijloacelor video de comunicare la distanta ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) la care contribuabilul are acces (Spatiul Privat Virtual) si pentru care organele de inspectie fiscala au transmis data si ora conexiunii prin intermediul unei notificari comunicate contribuabilului/platitorului cu cel putin 48 de ore inainte de data stabilita pentru inceperea inspectiei fiscale, utilizand acelasi canal de comunicare (Spatiul Privat Virtual), acesta confirmand participarea la data si ora stabilita, echipa de inspectie fiscala va solicita acordul contribuabilului/platitorului pentru inregistrarea intalnirii. 

Daca contribuabilul/platitorul isi exprima acordul pentru inregistrarea intalnirii se va proceda la prezentarea in fata camerei video, pe rand, a legitimatiilor de inspectie ale membrilor echipei, precum si a ordinului de serviciu, 

B.2. In situatia in care contribuabilul/platitorul nu isi exprima acordul pentru inregistrarea audio-video se va intocmi o "minuta". 

In situatia in care inspectia fiscala incepe la sediul contribuabilului/platitorului (sau in orice alt loc stabilit de comun acord cu contribuabilul/platitorul), organul de inspectie fiscala trebuie sa prezinte contribuabilului/platitorului legitimatia de inspectie si ordinul de serviciu semnat de conducatorul organului de inspectie fiscala. 

 

Baza legala: Ordinul presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1229 /2023 pentru aprobarea Procedurii de prezentare a legitimatiei de serviciu in cadrul actiunilor de inspectie fiscala publicat in Monitorul Oficial partea I nr. 756/21.08.2023 



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ANAF in 2023: A fost aprobata procedura de prezentare a legitimatiei de inspectie fiscala si a ordinului de serviciu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016