Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF anunta o ampla campanie de controale pentru evitarea evaziunii fiscale si cresterea conformarii la plata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Aug. 2019
Tags: inspectorii antifrauda, anaf, control anaf, evaziune fiscala

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat, incepand de joi - 1 august, o ampla actiune de control, principalele obiective fiind cornbaterea evaziunii fiscale si cresterea conformarii la declarare a obligatiilor fiscale. Controalele se desfasoara, in principal, in zona Bucuresti-Ilfov. In acest caz, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori.

“In acest an vor fi desfasurate 150.000 de controale care au aceasta tematica de control. Controalele sunt efectuate in baza analizelor de risc si vor pune accent pe preventie si indrumare. Controalele vor determina identificarea in timp real a erorilor, care, daca sunt remediate in timp util, vor determina plata unor obligatii fiscale accesorii mai mici, in comparatie cu cele rezultate in urma unei inspectii fiscale generale”, transmite ANAF, intr-un comunicat remis presei.
 
Astfel, contribuabililor li se ofera ocazia sa-si corecteze declaratiile si sa se conformeze la plata obligatiilor, potrivit legii. Contribuabilii verificati care refuza sa se conformeze la plata obligatiilor sau cei in cazul carora sunt constatate abateri semnificative vor face obiectul unor investigatii suplimentare.
 
In pricipal, controalele vizeaza urmatoarele domenii de activitate:
 
  • alimentatie publica,
  • constructii,
  • transport,
  • comert.
 
Se urmareste, de asemenea, combaterea muncii la negru, motiv pentru care, inspectorilor ANAF li se alatura si Inspectia Muncii. In cadrul actiunii, inspectorii antifrauda vor verifica inclusiv daca contribuabilii respecta obligatia legala privind dotarea si utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.
 
“Reamintim faptul ca Ministerul Finantelor Publice a propus, printr-un proiect de act normativ, eliminarea contraventiei referitoare la nerespectarea de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale a termenelor prevazute de lege, de a utiliza aparate de marcat cu jurnal electronic (art.10 lit.cc) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.28/1999) de sub prevederile Legii prevenirii nr.270/2017”, mai transmite ANAF.
 
 
Masura se impune ca urmare a faptului ca operatorii economici care incalca obligatia de dotare cu noile dispozitive nu au motive obiective pentru neconformare.
 
“In ceea ce priveste plata obligatiilor fiscale, reamintim contribuabililor ca, in cazul in care se afla in dificultate generata de lipsa temporara a disponibilitatilor banesti, au posibilitatea de a solicita organului fiscal esalonarea la plata a obligatiilor fiscale”, se mai arata in comunicatul citat.
 
De asemenea, prin Ordonanta privind instituirea unor facilitati fiscale, au fost prevazute masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018.
 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF anunta o ampla campanie de controale pentru evitarea evaziunii fiscale si cresterea conformarii la plata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016