Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Pana la finalul lui 2024 vor fi efectuate controale in activitatea de manipulare a coletelor si corespondentei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 17 Apr. 2024
Pana la finalul lui 2024 vor fi efectuate controale in activitatea de manipulare a coletelor si corespondentei
Tags: control anaf, manipulare a coletelor, corespondenta

Incepand cu luna martie si pana la finele anului 2024, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad vor efectua actiuni de verificare, la angajatorii care desfasoara activitati de manipulare manuala si/sau mecanizata a coletelor si corespondentei.

Actiunea de control va urmari modul in care sunt respectate dispozitiile legale de securitate si sanatate in munca in acest domeniu de activitate, avand ca scop diminuarea riscului de accidentare in timpul activitatilor de manipulare coletarie si corespondenta.

Conform informatiilor, aceasta activitate are la baza o logistica ce se regaseste la locurile de depozitare si sortare, respectiv utilaje de transport si transfer colete si corespondenta, ceea ce impune efectuarea de verificari si cu privire la utilizarea acestor utilaje.

De asemenea transportul de marfa este unul din sectoarele de activitate in care se produce un numar mare de accidente de munca avand adesea consecinte grave.

Pondere mare in randul accidentatilor o au lucratorii care se accidenteaza in timpul operatiunilor de incarcare si descarcare sau pe traseul de coletarie, astfel ca activitatea de prevenire a acestor accidente este o problema de maxima prioritate, avand in vedere numarul mare de vehicule si utilaje implicate, tonajul de marfa transportat in fiecare an si nu in ultimul rand avantul luat de activitatea de livrare la domiciliu.

Inspectorii de munca vor efectua controale, dar in egala masura vor informa angajatorii si angajatii cu privire la importanta respectarii normelor legale privind securitatea si sanatatea in munca, incercand sa creasca gradul de constientizare a acestora cu privire la acest aspect.

Se va verifica daca angajatorii au elaborat instructiuni proprii pentru completarea si aplicarea reglementarilor de securitate si sanatate in munca, adaptate particularitatilor activitatilor si ale locurilor de munca aflate in responsabilitatea lor, daca au intocmit planul de prevenire si protectie bazat pe evaluarea riscurilor, instruirea suficienta si adecvata pentru toti lucratorii angrenati in aceasta activitate precum si consemnarea instruirii in fisa de instruire individuala a lucratorilor si nu in ultimul rand daca sunt implementate masuri necesar a fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme, pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor si eliminarea producerii de evenimente nedorite.



Sursa: ANAF

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Pana la finalul lui 2024 vor fi efectuate controale in activitatea de manipulare a coletelor si corespondentei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016