keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Inspectorii antifrauda vor primi venituri mai mici. Promisiunea facuta de ANAF poate corecta situatia?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 08 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: inspectorii antifrauda, spor de risc, suprasolicitare neuropsihica, anaf

Potrivit noilor reglementari bugetare, inspectorii antifrauda ar urma sa primeasca salarii mai mici. Lucrurile nu par in intregime clare la momentul actual, mai ales ca diminuarea se va face neacordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica. Vorbim insa de functii care implica prin definitii astfel de sporuri, iar clarificari in aceasta privinta sunt necesare.

Iata ce precizari a facut ANAF referitor la diminuarea sporului de risc si solicitare neuropsihica pentru inspectorii antifrauda:

"in constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au  alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti.

Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016.

in ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea  mentinerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%.

Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune".

Ca in orice profesie cu astfel de grad de risc si suprasolicitare, legea trebuie sa functioneze corect, iar orice clarificari ar fi necesare, acestea ar trebui sa fie aduse cat mai urgent pentru a remunerarea corecta a profesionistilor din domeniu.
 
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

Filiala in Slovenia. Influente la societatea din Romania

Intrebare: Va rog un exemplu de monografie contabila pentru o filiala deschisa in Slovenia firma mama fiind in Romania. Sistemul ERP pe care il folosim este Dynamics Nav in Romania si un sistem local in Slovenia. Ce se intampla cu decontul de tva in Romania cand vor fi adaugate sumele din Slovenia? Slovenia depune declaratia TVA la autoritatile locale.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<

Ajustarea taxei deductibile in cazul bunurilor de capital

Intrebare: SRL platitor de TVA detine spatiu comercial achizitionat prin taxare inversa pe care il da in chirie catre o societate neplatitoare de TVA. Este obligata sa factureze chiria cu TVA sau sa faca ajustare la TVA anual? Sau poate aplica regimul de scutire pentru chirie? Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<



Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016