Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Potrivit noilor reglementari bugetare, inspectorii antifrauda ar urma sa primeasca salarii mai mici. Lucrurile nu par in intregime clare la momentul actual, mai ales ca diminuarea se va face neacordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica. Vorbim insa de functii care implica prin definitii astfel de sporuri, iar clarificari in aceasta privinta sunt necesare.
Iata ce precizari a facut ANAF referitor la diminuarea sporului de risc si solicitare neuropsihica pentru inspectorii antifrauda:"in constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti.
Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016.
in ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea mentinerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%.
Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune".

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Ca in orice profesie cu astfel de grad de risc si suprasolicitare, legea trebuie sa functioneze corect, iar orice clarificari ar fi necesare, acestea ar trebui sa fie aduse cat mai urgent pentru a remunerarea corecta a profesionistilor din domeniu.

Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
INSPECTORII ANTIFRAUDA, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!Evaziune fiscala in mai multe acte. Un final cu prejudiciu de circa 2 milioane euroOperatiune Integrum: Sactiuni de peste 58 de milioane de lei, in perioada 11-31 martieRezultatele actiunilor de control ANAF: prejudicii totale de peste 10 milioane lei si un numar de 931.031 ore neinregistrate in contabilitateReguli pentru verificarea contribuabililor care nu functioneaza la domiciliul fiscal declaratUltimele articole
Controale antifrauda: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVABunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareControale antifrauda. Inspectorii au stabilit un prejudiciu de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtualeINSPECTORII ANTIFRAUDA au identificat o retea specializata in fraude economice in domeniul comercializarii de bunuri si serviciiOperatiunea “Nargile”: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre INSPECTORII ANTIFRAUDAArticole similare
Incep controalele ANAF in domeniul online, la propunerea GuvernuluiArticole similare
Pana pe 11 martie 2024 trebuie depusa notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultoriNoile criterii de risc fiscal care anuleaza codul de TVA, conform ANAFInfluenta cresterii TVA asupra veniturilor colectate de ANAF la bugetContractele de inchiriere din 2023 vor fi inregistrate obligatoriu la ANAF in cel mult 30 de zileANAF: Acte noi cu incidenta fiscala, noi deduceri si Declaratia 088Ultimele articole
Bilant ANAF. Termen de transmitere situatii financiare pentru ONG-uri in 2025D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorSemnatura electronica. Ce valabilitate are semnatura electronicaControale ANAF pe TVA. In ce conditii poate fi ANULAT un act fiscal impus de autoritati
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"