Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Bunuri cu risc fiscal ridicat au fost confiscate de catre inspectorii antifrauda in punctul de trecere al frontierei Calafat, judetul Dolj, anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de inspectorii DGAF
In cadrul activitatii de monitorizare a transporturilor de bunuri provenind din tari membre ale Uniunii Europene, in ziua de 08.11.2024, in punctul de trecere al frontierei Calafat, inspectorii antifrauda din cadrul Directiei generale antifrauda fiscala (DGAF) au identificat si indisponibilizat doua mijloace de transport, care aveau ca scop declarat starea de tranzit pe teritoriul national, pe ruta Grecia- Slovacia.
Ca urmare a verificarii documentelor prezentate de catre conducatorii auto si a informatiilor avute la momentul controlului, corelate cu informatiile transmise de autoritatile fiscale din Slovacia conform carora clientul inscris pe documentele de transport marfa este un operator de tipul ”missing trader”, a reiesit faptul ca destinatia reala a marfurilor este catre un beneficiar din Romania, in scopul comercializarii pe piata nationala.
Astfel, au fost confiscate 237.096 de kg de bunuri (imbracaminte si incaltaminte), cu o valoare de piata estimata la vanzare de peste 5,24 milioane de lei.
Actiunile de control vor continua in perioada urmatoare in scopul cresterii gradului de colectare a impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat si a intaririi capacitatii de urmarire si colectare a sumelor datorate bugetului de stat in cazul transporturilor de bunuri.
De asemenea, se urmareste asigurarea unor conditii de concurenta si echitate fiscala in randul tuturor contribuabililor si combaterea inegalitatilor, in special prin raportare la contribuabilii de buna-credinta, care se conformeaza regulilor fiscale. Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025 Operare SAGA Exemple practice si recomandari Cartea Verde a Contabilitatii
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
CONTROALE ANTIFRAUDA. Inspectorii au stabilit un prejudiciu de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtuale Control antifrauda in 2025: TVA nedeductibil si obligatii suplimentare pentru firmeCONTROALE ANTIFRAUDA: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVACONTROALE ANTIFRAUDA cu implicatii de 2,6 miliarde de lei in luna iunie 2023Actiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane leiUltimele articole
Control ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscaleANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 CONTROALE ANTIFRAUDA in iunie 2024CONTROALE ANTIFRAUDA. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiOperatiunea “Nargile”: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre inspectorii antifrauda
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"