Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Operatiunea Nargile: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre inspectorii antifrauda

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 07 Nov. 2023
Operatiunea “Nargile”: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre inspectorii antifrauda
Tags: control anaf, actiuni de verificare

La nivelul DGAF a fost demarata operatiunea Nargile, in cadrul careia sunt vizate entitatile economice care detin/comercializeaza produse accizabile armonizate din categoria Alte tutunuri de fumat, implicit produsele denumite generic Tutun de narghilea, anunta institutia printr-un comunicat de presa.

In cadrul operatiunii “Nargile”, in perioada 24 – 31 octombrie 2023, inspectorii din cadrul DGAF au demarat 80 de controale antifrauda la nivel national, cu scopul reducerii evaziunii fiscale si a comertului ilicit in domeniul comercializarii produselor accizabile din categoria „alte tutunuri de fumat” (amestec pentru fumat in narghilele). 

Astfel, inspectorii antifrauda au identificat abateri de la legislatia specifica comercializarii produselor accizabile, pentru sanctionarea carora au dispus 37 amenzi contraventionale in cuantum total de 1.301.500 lei. 

In majoritatea locatiilor au fost identificate diverse amestecuri pentru fumat in narghilele, fara a fi marcate sau marcate cu timbre de provenienta ale unor tarii din UE sau non EU, respectiv in ambalaje fara specificatii privind provenienta. in acest sens au fost confiscate peste 12 kg de produse accizabile supuse marcarii, iar pentru 19 locatii s-a dispus suspendarea activitatii de comercializare a produselor accizabile pe o perioada de o luna. 

In acest context, la 16 dintre operatorii economici verificati au fost constatate cantitati semnificative de amestec pentru fumat in narghilele, respectiv 445 kg, pentru care au existat indicii temeinice a fi produse accizabile, depasind limita legala prevazuta de legislatie. Astfel, au fost efectuate prelevari de probe in vederea stabilirii tratamentului fiscal ce se impune a fi aplicat, cu privire la accize si TVA datorat bugetului de stat. In functie de constatari, vor fi sesizate organele de urmarire penala. 

DGAF recomanda tuturor agentilor economici sa se asigure ca produsele accizabile ce urmeaza a fi comercializate sunt conforme, in sensul ca sunt ambalate, etichetate si marcate fiscal conform legislatiei din Romania. 

Actiunile DGAF de verificare, in cadrul operatiunii “Nargile”, vor continua in perioada imediat urmatoare, la nivel national. 


Sursa: ANAF

 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Operatiunea Nargile: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre inspectorii antifrauda":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016