Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Obtineti venituri din activitati independente? In acest caz, sunteti obligat sa completati Registrul de Evidenta Fiscala, conform O.M.F.P. nr. 3.254/2017. Registrul completat trebuie pastrat permanent la sediul PFA-ului.
Totusi, completarea Registrului de Evidenta Fiscala ridica o serie de intrebari in randul contribuabililor, la o parte dintre ele urmand sa raspundem in cele ce urmeaza:
Ce categorii de contribuabili au obligatia completarii Registrului de Evidenta Fiscala?
- contribuabilii pentru care venitul net anual se stabileste in sistem real;
- contribuabilii pentru venitul net anual se stabileste pe baza normelor de venit;
- contribuabilii care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala.
Care este termenul de completare a Registrului de Evidenta Fiscala?
Registrul trebuie completat cu veniturile obtinute in anul precedent inainte de depunerea Declaratiei Unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice privind venitul realizat din Romania.

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Ce informatii se trec in Registrul de Evidenta Fiscala?
Cum se completeaza Registrul de Evidenta Fiscala?
Informatiile din cadrul lucrarii "Registrul de Evidenta Fiscala PFA" sunt 100% in concordanta cu legislatia in vigoare in 2020. Acest lucru constituie un avantaj clar, dat fiind ca multi contribuabili intampina dificultati majore, dupa cum se vede si din speta urmatoare, prezentata specialistilor nostri:
“Am achizitionat un laptop in valoare de 2.299 de lei si inteleg ca TVA dedusa din achizitia de bunuri si servicii nu reprezinta cheltuiala si nu se inregistreaza in REF. Totusi, in Registrul-jurnal de incasari si plati se trece si se deduce din venitul brut suma totala trecuta pe factura, adica 2.299 de lei, care include si TVA-ul. Iar acum inteleg ca in REF nu am dreptul sa trec/deduc TVA-ul, ci doar suma de baza (1.932,77 lei), asta insemnand ca suma totala din REF n-o sa corespunda cu venitul net real declarat in Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice privind venitul realizat din Romania, desi scrie clar ca trebuie sa corespunda, acesta fiindu-i si scopul. Nu inteleg logica.”
Cteste si Zece situatii obligatorii pentru intocmirea avizului de insotire a marfii
Citeste si Documentatia necesara pentru inregistrarea formularului 150

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noul proiect care aduce in discutie impozitul forfetar de la 1 ianuarie 2016Cheltuieli aferente autovehiculelor. Deductibilitate incepand cu 1 iulie 2012Calcularea impozitului pe profit. Bonificatii, case de marcat si profit reinvestitPractici privind vanzarile cu pret redus. Care vor fi implicatiile fiscale si contabile?Impozitul pe profit si completarea D101. Cum sa iti gestionezi pierderile fiscaleUltimele articole
Pierdere fiscala in 2023. Cum se calculeaza impozitul pe profitDividendele in 2024: Tot ce Trebuie sa StiiPlafon CAS si CASS pentru anul 2023 si 2024 in cazul PFAContribuabilii care schimba vectorul fiscal au obligatia de a achizitiona REGISTRUL DE EVIDENTA FISCALA in 30 de zileRegistrul fiscal 2023: Daca firmele schimba vectorul fiscal sunt obligate sa achizitioneze un nou document?Articole similare
Atentie! A fost modificata Declaratia 101, cu termen la 25 martiePFA-ul este in momentul de fata cea mai avantajoasa forma juridica de organizare. Iata 6 motive!Reconsiderare activitate ca dependenta. Cand exista acest risc pentru un PFA?Incadrarea veniturilor. Cum procedam referitor la TVA si impozitare?Organizarea evidentei pentru PFA platitoare de TVAUltimele articole
Cota TVA. TVA pentru amoniac si servicii agricole in 2025PFA si drepturile de autor. Documente necesare dupa inregistrarea ca platitor de TVATaxe PFA 2025: Cat platesti pentru PFA cu venituri din drepturi de autorPFA si plata CASS in 2025: Cum sa procedezi daca ai un PFA nouPlafon TVA depasit de PFA-uri. Se inregistreaza in scopuri de TVA?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"