Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prejudiciu de peste 10 milioane de lei stabilit de inspectorii antifrauda n domeniul tranzactiilor cu monede virtuale.
Inspectorii antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au identificat în luna mai a.c, la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzactii cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. Astfel au fost stabilite obligatii fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei, suma ce a fost achitata integral la bugetul de stat în timpul verificarilor.
Directia generala antifrauda fiscala desfasoara permanent actiuni de analiza si control, în scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzactiilor cu monede virtuale, verificari specifice care vizeza atat persoane juridice cat si persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscala.
ANAF recomanda tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de moneda virtuala sa declare veniturile obtinute din aceste activitati, respectiv sa achite taxele si impozitele datorate în termenele legale, evitand astfel initierea de controale fiscale si implicit stabilirea de dobanzi si penalitati suplimentare debitelor principale datorate.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
SAF-T Ghid de raportare corecta
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareCONTROALE ANTIFRAUDA. Prejudiciu de peste 3 milioane de lei cauzat bugetului de stat in domeniul constructiiCONTROALE ANTIFRAUDA: Inspectorii au descoperit o schema frauduloasa cu caracter transfrontalier privind TVAANAF a efectuat 4.200 actiuni de control fiscal si 1.700 CONTROALE ANTIFRAUDA in iunie 2024Operatiunea “Nargile”: Sanctiuni contraventionale de peste 1.301.500 lei aplicate de catre inspectorii antifraudaUltimele articole
Actiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane lei CONTROALE ANTIFRAUDA cu implicatii de 2,6 miliarde de lei in luna iunie 2023Articole similare
OUG nr. 50 din 2013: noutati privind plata obligatiilor datorateRefacturare cheltuieli amenda. Care este tratamentul fiscal TVA?ANAF a descoperit un PREJUDICIU de 3 milioane de euro la bugetul de statA fost publicat OMFP nr. 668/2015 privind dispozitia obligatorie ANAF si inspectiile fiscaleInspectorii ANAF au identificat un PREJUDICIU de 17 mil lei in domeniul deseurilor reciclabileUltimele articole
ANAF: 2,74 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma inspectiilor din luna octombrie 2024Noutati privind combaterea evaziunii fiscale aduse de Legea 126/2024Informatii importante cu privire la facturarea electronica oferite de ANAFInspectii fiscale. 1,33 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma verificarilor din luna aprilie 2024E-Factura: Platile se fac inainte sau dupa ce sunt urcate in sistem facturile?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"