Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prejudiciu de 1.400.000 de lei reprezentand TVA intracomunitar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mar. 2011
Tags: tva intracomunitar, evaziune fiscala, perchezitii, politie economica

Ministerul Administratiei si Internelor a raportat infractiunile economice depistate in urma actiunilor politistilor pentru un mediu de afaceri corect 186 de infractiuni economice au fost depistate ...


Ministerul Administratiei si Internelor a raportat infractiunile economice depistate in urma actiunilor politistilor pentru un mediu de afaceri corect 186 de infractiuni economice au fost depistate de politistii din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, in ultima saptamana.

- 165 de persoane sunt cercetate de politistii de la investigarea fraudelor in urma activitatilor desfasurate in ultima saptamana, dintre acestea 7 persoane au fost retinute sau arestate.

In urma controalelor la diferite societati comerciale, verificari in trafic si perchezitii desfasurate de politisti, sub coordonarea Directiei de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au fost depistate 186 de infractiuni.

Cele mai frecvente infractiuni descoperite au fost de evaziune fiscala (59), inselaciunile in relatiile comerciale (18), abuz in serviciu (5), delapidare (8), fals in inscrisuri (16), la Legea 86/2006 privind Codul vamal (6), la Legea nr. 571/2003, privind Codul fiscal (5) si infractiuni de coruptie (7).

- 15 persoane sunt cercetate in 10 dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.

Exemple de cazuri instrumentate de politistii de investigarea fraudelor in perioada 26 februarie - 4 martie 2011:

ILFOV – Comert ilegal cu legume si fructe achizitionate din spatiu intracomunitar
Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov au retinut un cetatean palestinian, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.
In perioada august-septembrie 2010, in calitate de asociat unic si administrator al unei societati comerciale, acesta ar fi desfasurat achizitii intracomunitare de legume si fructe in valoare de 1,4 milioane de euro, pe care le-a comercializat pe teritoriul Romaniei, fara a inregistra si vira la bugetul general consolidat obligatiile fiscale aferente.
Prejudiciul estimat se ridica la 1.400.000 de lei, reprezentand TVA intracomunitar.

BUZAU - Evaziune fiscala prin achizitii intracomunitare
In urma cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor Ramnicu-Sarat au intocmit dosar penal unui tanar de 26 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In fapt, in urma verificarilor efectuate de politisti si reprezentanti ai Garzii Financiare – Sectia Buzau, a rezultat ca, in perioada noiembrie 2010 - februarie 2011, acesta a efectuat achizitii de usturoi din Spania (aproximativ 70 de tone) si a comercializat ulterior cantitatile respective, in valoare totala de 426.413 lei, fara a declara operatiunile organelor fiscale.

Astfel, s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului in valoare totala de 136.452,35 de lei, reprezentand TVA si impozit pe venit.

TELEORMAN – Tigari de contrabanda ridicate in urma unei perchezitii
Ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat o perchezitie domiciliara pe raza localitatii Alexandria, in baza unei autorizatii emise de judecatorie, la domiciliul unui barbat, de unde au fost ridicate peste 42.000 de tigarete cu marcaj fiscal necorespunzator (Republica Serbia) si fara marcaj fiscal.

Cel in cauza este acum cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinerea in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau cu marcaj necorespunzator, peste limita de 10.000 tigarete, fapta prevazuta si pedepsita de Legea 571/2003 si detinerea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda, fapta prevazuta si pedepsita de din Legea 86/2006.

CLUJ – Agent de vanzari cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare. S-a inceput urmarirea penala fata de un agent de vanzari din cadrul unei societati comerciale din Bucuresti, cu punct de lucru in Cluj, pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si delapidare.

In perioada 2008-2010, acesta este suspectat ca si-a insusit in mod repetat sume de bani din cele incasate de la clienti, falsificand totodata chitantele depuse la contabilitatea firmei, prin inscrierea unor sume mai mici decat cele incasate, cauzand astfel un prejudiciu in valoare de aproximativ 250.000 de lei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prejudiciu de 1.400.000 de lei reprezentand TVA intracomunitar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016