Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reciclarea fictiva a deseurilor a produs un prejudiciu de peste 56 milioane euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: reciclare fictiva, tva, impozit pe profit, firme fantoma, prejudiciu, antifrauda

Inspectorii antifrauda fiscala au investigat o retea frauduloasa de 41 firme specializate in colectarea si reciclarea deseurilor, care s-au sustras de la plata la bugetul de stat a 2,39 milioane de euro, reprezentand TVA si impozit pe profit.

Prin intermediul acestui lant tranzactional, bugetul Fondului pentru Mediu a fost prejudiciat cu 54,4 milioane de euro. in acest caz au fost sesizati procurorii Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, care, in data de 17.11.2015, au dispus efectuarea a 59 de perchezitii la sediile sociale si punctele de lucru ale unor firme, precum si la domiciliile si locuintele unor persoane fizice, situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Arges, Braila, Cluj, Constanta, Ilfov, Mehedinti, Mures, Prahova, Valcea, Vrancea si Tulcea.

Firmele investigate au fost implicate in procesul de reciclare, impus prin lege operatorilor economici care comercializeaza produse ambalate pe teritoriul Romaniei, in scopul asigurarii reciclarii unui procent cuprins intre 55% si 60% din deseurile provenite din amabalajele produselor introduse pe piata interna, in caz contrar acestia fiind obligati sa plateasca o contributie de 2 lei/kg ambalaj nereciclat.

In scopul sustragerii de la plata TVA si a impozitului pe profit si al disimularii reciclarii a 120.952,2 tone de deseuri de ambalaj, in circuitul fraudulos au fost folosite inclusiv firme tip "fantoma", care aveau obiecte de activitate precum "Comert cu flori si plante" sau "Pescuit in ape dulci", le lipsea personalul sau mijloacele tehnice necesare prelucrarii deseurilor, sau tranzactionau tona de deseuri din ambalaje cu preturi subevaluate, de chiar 1 leu.

Prin sustragerea de la obligatia legala de reciclare a deseurilor de ambalaje preluate in sistemul de transfer de responsabilitate, grupul de firme a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 252 milioane de lei, din care peste 10.63 de milioane de lei reprezinta TVA si impozit pe profit, iar cca 242 milioane de lei reprezinta contributia datorata Fondului pentru Mediu (2 lei x 120.952.299 kg).

Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.

Sursa: Directia Generala Antifrauda Fiscala
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reciclarea fictiva a deseurilor a produs un prejudiciu de peste 56 milioane euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016