Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a publicat ghidul explicativ DAC7

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 23 Sep. 2024
ANAF a publicat ghidul explicativ DAC7
Tags: dac7, ghid anaf

Pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala www.anaf.ro a fost publicat Ghidul explicativ cu privire la prevederile/scopul Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal (DAC7) la rubrica Asistenta Contribuabili/Schimb automat de informatii in domeniul impozitelor directe.

Materialul informativ, disponibil la urmatorul link, este menit sa sprijine contribuabilii in intelegerea si aplicarea reglementarilor fiscale introduse prin O.G nr. 16/2023 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, prin care au fost transpuse in legislatia nationala prevederile Directivei (UE) 2021/514 a Consiliului din 22 martie 2021, de modificare a Directivei 2011/16/UE privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal (denumita DAC7). 

Actul normativ sus mentionat prevede obligatia ca Operatorii de platforme sa transmita raportari catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin care sa declare anual activitatea economica relevanta DAC7, derulata de persoane juridice si fizice prin intermediul acestora si are ca scop asigurarea transparentei fiscale, in vederea prevenirii fraudei fiscale, a fenomenului de evaziune fiscala si/sau evitarii declararii obligatiilor fiscale, rezultate din activitatile economice desfasurate prin intermediul platformelor digitale. 

Este important de precizat faptul ca, prin transpunerea in legislatia nationala a prevederilor Directivei Europene DAC 7, NU sunt introduse alte impozite, taxe sau contributii obligatorii. 



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a publicat ghidul explicativ DAC7":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016