Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Facilitati fiscale in domeniul IT. ANAF a publicat un Ghid care se aplica incepand cu veniturile lunii noiembrie 2023

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 05 Dec. 2023
Facilitati fiscale in domeniul IT. ANAF a publicat un Ghid care se aplica incepand cu veniturile lunii noiembrie 2023
Tags: facilitati in domeniul it, ghid anaf

A.N.A.F. a publicat pe site Ghid privind modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale, acordate persoanelor fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii interesati ca, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat si publicat “Ghid privind modalitatea de aplicare a facilitatilor fiscale, acordate persoanelor fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023 

Ghidul se adreseaza persoanelor fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator, incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023, precum si angajatorilor acestora. 

Astfel ca pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor, ca urmare a desfasurarii activitatii de creare de programe pentru calculator, scutirea se aplica la locul unde se afla functia de baza, pentru veniturile brute lunare de pana la 10.000 lei inclusiv, obtinute din salarii si asimilate salariilor realizate de persoana fizica in baza unui singur contract individual de munca, raport de serviciu, act de delegare sau detasare sau a unui statut special prevazut de lege. 

Partea din venitul brut lunar ce depaseste 10.000 lei nu beneficiaza de facilitati fiscale. 

Impozitul lunar pe veniturile din salarii si asimilate salariilor la locul unde se afla functia de baza, se determina prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinata ca diferenta intre venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut a contributiilor sociale obligatorii aferente unei luni, datorate potrivit legii in Romania sau in conformitate cu instrumentele juridice internationale la care Romania este parte, precum si, dupa caz, a contributiei individuale la bugetul de stat datorata potrivit legii, precum si urmatoarele: 

- deducerea personala acordata pentru luna respectiva;
- cotizatia sindicala platita in luna respectiva, potrivit legii;
- contributiile la fondurile de pensii facultative, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro;

- primele de asigurare voluntara de sanatate, precum si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro. 

- contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic suportate de angajati, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual. 

Incepand cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023, pentru persoanele fizice care desfasoara activitati de creare de programe pentru calculator si beneficiaza de facilitatile fiscale prevazute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal, cota de C.A.S. se reduce cu procentul contributiei la fondul de pensii administrat privat, pentru venituri brute lunare de pana la 10.000 lei inclusiv , la locul unde se afla functia de baza. 

Informatii suplimentare pot fi obtinute prin urmatoarele modalitati:


- accesand portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, www.anaf.ro
- telefonic, la Serviciul central de asistenta contribuabili – Contact-center, la numarul de telefon: 031.403.91.60;

- la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale. 

Ghidul poate fi consultat AICI<<


Sursa: ANAF

 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Facilitati fiscale in domeniul IT. ANAF a publicat un Ghid care se aplica incepand cu veniturile lunii noiembrie 2023":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016