Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicat Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial, la rubrica /Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente si alte materiale informative.
Materialul informativ se adreseaza asociatiilor, fundatiilor si federatiilor constituite in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare.
Intr-o maniera accesibila si simplificata, Ghidul ofera informatii despre infiintarea asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, inregistrarea fiscala, impozitul pe profit, alte obligatii declarative sau modalitatea de interactiune cu Agentia.
Informatii suplimentare pot fi obtinute telefonic, la Serviciul central de asistenta contribuabilil – Contact-center, la numarul de telefon 031.403.91.60 sau la structurile de asistenta pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.
Ghidul asociatiilor, fundatiilor si federatiilor, persoane juridice de drept privat fara scop patrimonial
Persoanele fizice si persoanele juridice care urmaresc desfasurarea unor activitati de interes general sau in interesul unor colectivitati ori, dupa caz, in interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociatii ori fundatii in conditiile legii.
Asociatiile si fundatiile constituite potrivit legii sunt persoane juridice de drept privatfara scop patrimonial.
Partidele politice, sindicatele si cultele religioase nu intra sub incidenta prevederilor Ordonantei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii,cu modificarile si completarile ulterioare.
Asociatiile,fundatiile si federatiile isi pot desfasura activitatea in diverse domenii, cumarfi: sanatate, educatie si cercetare, stiinta, cultura, protectie sociala, minoritati, drepturile omului, protectia mediului, protectia copilului, comunicare si mass – media, sport/turismetc.
In acest sens, acestea pot desfasura diferite activitati, ca de exemplu:
-intermedierea relatiei dintre cetateni si autoritati;
-facilitarea integrarii sociale si politice a cetatenilor;
-furnizarea de bunuri si servicii publice;
-reprezentarea intereselor de grup in societate etc.

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Pentru a vedea intregul GHID, click AICI»
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ghid CAS pentru cei care obtin venituri din activitati independente si alte venituriFormularul 230 se depune in anumite conditii. Sunteti obligat sa depuneti declaratia?GHID ANAF: Impozitarea si declararea veniturilor obtinute de persoane fizice din activitati agricole, silvicultura si pisciculturaANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizeaza venituri din premii si jocuri de norocTot ce trebuie sa stiti in 2023 despre formularul 230!Ultimele articole
GHID ANAF pentru veniturile din arenda. Ce trebuie sa stii in 2025ANAF a publicat ghidul explicativ DAC7ANAF a publicat Ghidul fiscal al persoanelor fizice care obtin venituri din chiriiGHID ANAF privind tratamentul fiscal pentru veniturile obtinute din prestarea activitatilor de infrumusetareANAF a publicat pe site Brosura privind Declaratia unica - formularul 212
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"