Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii fiscale declarative necesare firmelor care vor sa isi reia activitatea. Ghid oficial ANAF

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 20 Sep. 2021 Exclusiv
Tags: activitate suspendata, obligatii declarative, ghid anaf

ANAF a publicat recent un Ghid care prevede toate obligatiile fiscale declarative necesare contribuabililor la reluarea activitatii dupa perioada de intrerupere/suspendare temporara.

Persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale sau intreprinderile familiale, precum si persoanele fizice care obtin venituri din desfasurarea profesiilor liberale, au posibilitatea intreruperii/suspendarii temporare a activitatii.

La intreruperea/suspendarea temporara a activitatii contribuabilii pot solicita aplicarea regimului de declarare derogatoriu. In cazul in care contribuabilii nu solicita regimul derogatoriu de depunere a declaratiilor fiscale au obligatii declarative inclusiv pe perioada intreruperii/suspendarii activitatii. 
 

Cum se face solicitarea reactivarii?


Contribuabilii persoane juridice sau orice entitate fara personalitate juridica, in vederea reactivarii, in cazul in care sunt indeplinite conditiile de reactivare fiscala, trebuie sa depuna o cerere la organul fiscal in a carui evidenta fiscala sunt inregistrati, conform procedurii prevazute in anexa nr.2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3846/2015 pentru aprobarea procedurilor de aplicare a art. 92 din Codul de procedura fiscala, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru a fi reactivati, contribuabilii declarati inactivi ca urmare a inactivitatii tempoarer inscrise la registrul comertului trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

a) sa isi indeplineasca toate obligatiile declarative prevazute de lege. Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organul fiscal central;

b) sa nu inregistreze obligatii fiscale restante;

c) pe langa conditiile prevazute la lit. a) si b), contribuabilii trebuie sa nu se mai afle in situatia pentru care au fost declarati inactivi, conform mentiunilor inscrise in registrele in care au fost inregistrati, precum si in niciuna dintre urmatoarele situatii:

-durata de functionare a societatii este expirata;
-societatea nu mai are organe statutare;
-durata detinerii spatiului cu destinatia de sediu social este expirata.

Reactivarea contribuabililor se face cu data comunicarii deciziei de reactivare. Decizia de reactivare produce efece fata de terti din ziua urmatoare datei inscrierii in Registrul contribuabililor inactivi/reactivati.

Ce obligatii declarative sunt necesare pentru reluarea activitatii? Click AICI PENTRU A VEDEA INTREGUL GHID»»
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii fiscale declarative necesare firmelor care vor sa isi reia activitatea. Ghid oficial ANAF":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016