Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comunicat Antifrauda: Prejudiciu de peste 96 milioane de lei in domeniul comertului cu cereale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: prejudiciu, firme, achizitii, livrari fictive, numerar, atm

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a identificat o retea de peste 90 firme, care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 21,42 milioane euro (96.420.796 lei) prin sustragerea de la plata catre bugetul de stat a TVA si impozitului pe profit.

Grupul de firme actiona ca intermediar intre producatorii de cereale, traderii din portul Constanta si procesatorii de pe piata interna. in noiembrie 2015 DGAF a sesizat procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, care, in data de 24.02.2016, au efectuat 39 de perchezitii domiciliare si la sediile unor societati comerciale de pe raza judetelor Galati, Braila, Vrancea si a municipiului Bucuresti.

Pentru sustragerea de la plata obligatiilor fiscale datorate in urma comertului cu cereale, reprezentantii firmelor investigate au organizat un circuit complex in care 80 de firme justificau cantitatile de cereale detinute prin inregistrarea in contabilitate a facturilor fictive provenite de la alte 12 firme furnizoare, tip fantoma, fiind evidentiate cheltuieli nereale in scopul diminuarii bazei impozabile si obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Au fost inregistrate achizitii si livrari fictive de cereale si oleaginoase (grau, porumb, orzoaica, soia, seminte de floarea soarelui etc), ingrasaminte si materiale de constructii (otel beton, ciment alb, var etc), necesare crearii unei proveniente aparent licite. Contravaloarea operatiunilor fictive era virata in conturile firmelor fantoma, iar sumele erau apoi retrase in numerar de la ATM in aceeasi zi – in total, in perioada ianuarie 2011–aprilie 2015, au fost retrasi peste 78,58 milioane euro (353.618.262 lei) in numerar.

Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata ÅŸi Terorism si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comunicat Antifrauda: Prejudiciu de peste 96 milioane de lei in domeniul comertului cu cereale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016