Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A.N.A.F. a recuperat un prejudiciu de 74.700 din accize si TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Mar. 2011
Tags: accize, tva, garda financiara, combaterea fraudei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a informat ca in dupa-amiaza zilei de luni, 28 februarie 2011, in comuna Amarasti, judetul Dolj, o echipa comuna formata din inspectori din cadrul Directiei ...



Agentia Nationala de Administrare Fiscala a informat ca in dupa-amiaza zilei de luni, 28 februarie 2011, in comuna Amarasti, judetul Dolj, o echipa comuna formata din inspectori din cadrul Directiei

Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Craiova, in colaborare cu organele Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, au descoperit un microbuz abandonat, incarcat cu 8.950 de pachete de tigari.

Intreaga cantitate de tigarete a fost confiscata, prejudiciul adus bugetului de stat fiind calculat la valoarea de 74.700 lei (accize si TVA).

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Cu cateva zile in urma, Specialistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au definitivat cercetarile in dosarul privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala fata de trei administratori ai unor societati comerciale ce activau in domeniul tranzactiilor cu produse petroliere.

Politistii au obtinut astfel un nou succes in lupta impotriva evaziunii fiscale, prin finalizarea cercetarilor in acest dosar fiind data o grea lovitura persoanelor cu preocupri infractionale in acest domeniu. In cauza a fost propusa inceperea urmaririi penale, intocmirea rechizitoriului si sesizarea instantei de judecata competente.

In calitate de administratori a mai multor societati comerciale, P. Daniel, de 44 de ani, B. Ion, 49 de ani si G. Ion, de 39 de ani, toti din Ploiesti au efectuat tranzactii comerciale cu produse accizate si neaccizate pe care le-au substituit carburantilor.
Prin aceste actiuni, cei trei au obtinut profituri constand in accize si T.V.A aferent pe care nu le-au inregistrat in evidentele contabile, iar pentru a nu fi descoperiti, au creat lanturi de comercializare fictive in care au interpus firme "fantoma".
Prejudiciul cauzat prin faptele lor este de 1.210.965 lei, si a fost recuperat in totalitate prin instituirea sechestrului penal asupra bunurilor mobile si imobile ce au fost identificate ca apartinand invinuitilor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A.N.A.F. a recuperat un prejudiciu de 74.700 din accize si TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016