Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Camera Consultantilor Fiscali a stabilit cotizatiile valabile pentru 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: camera consultantilor fiscali, consultanti fiscali, cotizatiile, 2015, cota, viza anuala

Redam mai jos Hotararea nr. 9 / 2014 privind aprobarea cotizatiilor, a termenelor de plata si a obligatiilor declarative pentru membrii Camerei Consultantilor Fiscali in anul 2015, publicata in M.O. nr. 8/2015.


In temeiul prevederilor art. 8 alin. (7), ale art. 10 alin (2) si ale art. 13 lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr.198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare,

avand in vedere prevederile art. 36 alin. (1) lit. h), ale art. 50 alin (1) lit. d) si e) si ale art. 51 din Regulamentul de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 6/2012, cu modificarile ulterioare,

Consiliul superior al Camerei Consultantilor Fiscali, intrunit in sedinta din 22 decembrie 2014, hotaraste:

Art.1. - Pentru anul 2015 se stabilesc urmatoarele cotizatii fixe:

A. in cazul persoanelor fizice si persoanelor juridice care sunt membri ai Camerei Consultantilor Fiscali la data prezentei hotarari:

- 410 lei - pentru persoanele fizice, consultanti fiscali activi;

- 170 lei - pentru persoanele fizice, consultanti fiscali inactivi;

- 250 lei - pentru persoanele fizice, consultanti fiscali asistenti;

- 350 lei - pentru persoanele juridice.

B. in cazul persoanelor fizice si persoanelor juridice care devin membri ai Camerei Consultantilor Fiscali in anul 2015:

- 1.410 lei - pentru persoanele fizice, consultanti fiscali activi;

- 1.170 lei - pentru persoanele fizice, consultanti fiscali inactivi;

- 750 lei - pentru persoanele fizice, consultanti fiscali asistenti;

- 2.350 lei - pentru persoanele juridice.

Art. 2. - Pentru anul 2015 cotizatiile variabile se calculeaza prin aplicarea unei cote procentuale asupra valorii veniturilor realizate din activitatea de consultanta fiscala in anul 2014, diminuate cu sumele cedate subcontractorilor si colaboratorilor consultanti fiscali, dupa cum urmeaza:

1. pentru persoane fizice: - o cota de 0,4%;

2. pentru persoane juridice:

a) la venituri realizate de pana la 100.000 euro, o cota de 0,4%;

b) la venituri realizate intre 100.001 euro - 1.000.000 euro, o cota de 0,75%;

c) la venituri realizate de peste 1.000.000 euro, o cota de 1,1%.

Art. 3. - (1) in anul 2015 plata cotizatiilor fixe si variabile datorate de membrii Camerei Consultantilor Fiscali - persoane fizice si persoane juridice - se efectueaza pana la data de 15 martie 2015. Stingerea datoriilor se face intotdeauna in ordinea vechimii acestora.

(2) Cotizatia variabila pentru consultantii fiscali activi - persoane fizice - se calculeaza din luna urmatoare inregistrarii la Camera Consultantilor Fiscali.

(3) Cotizatia variabila pentru societatile de consultanta fiscala se calculeaza incepand cu luna urmatoare autorizarii de catre Biroul permanent al Camerei Consultantilor Fiscali.

Art. 4. - (1) Membrii activi ai Camerei Consultantilor Fiscali - persoane fizice si persoane juridice - au obligatia sa depuna la Camera Consultantilor Fiscali, pana la data de 15 februarie a anului in curs, declaratia privind veniturile realizate in anul precedent de raportare, conform anexei.


(2) in cazul in care consultantii fiscali - persoane fizice active - nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala in nume propriu, ci doar in numele sau in contul unei persoane juridice, ori nu au desfasurat deloc activitate de consultanta fiscala, vor transmite Camerei Consultantilor Fiscali o declaratie, conform anexei, in care vor specifica aceasta situatie, pana la data de 15 februarie a anului in curs.

(3) Societatile de consultanta fiscala care nu au desfasurat activitate de consultanta fiscala vor transmite Camerei Consultantilor Fiscali o declaratie, conform anexei, pana la data de 15 februarie a anului in curs.

Art. 5.- (1) Pentru anul 2015, viza anuala pentru exercitarea profesiei de consultant fiscal, valabila pentru perioada 15 martie 2015 – 15 martie 2016, se acorda daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

a) indeplinirea in intregime a tuturor obligatiilor fata de Camera Consultantilor Fiscali, restante si curente, ca exceptie de la prevederile Hotararii Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 6/2012 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, cu modificarile ulterioare;

b) depunerea declaratiei anuale, conform art. 4;

c) depunerea copiei asigurarii de risc profesional;

(2) in cazul in care un membru al Camerei Consultantilor Fiscali - persoana fizica sau persoana juridica - are activitatea suspendata la data la care solicita acordarea vizei anuale si indeplineste conditiile de la alin. (1), acesta va primi viza anuala, valabila incepand cu prima zi ulterioara expirarii suspendarii, pana la 15 martie 2016.

(3) Membrii Camerei Consultantilor Fiscali care nu indeplinesc conditiile prevazute la alin. (1) pentru obtinerea vizei anuale vor fi inscrisi pe Lista membrilor Camerei Consultantilor Fiscali fara drept de practica datorita neobtinerii vizei anuale pe anul 2015, publicata pe site-ul Camerei Consultantilor Fiscali. Desfasurarea activitatii de consultanta fiscala de catre consultantul fiscal care nu a obtinut viza anuala reprezinta abatere disciplinara.

(4) Indeplinirea ulterioara a conditiilor prevazute la alin. (1) atrage acordarea vizei anuale, valabila incepand cu momentul indeplinirii conditiilor, pana la 15 martie 2016, precum si stergerea de pe lista prevazuta la alin. (3).

Art. 6. - Plata sumelor datorate reprezentand cotizatii fixe si variabile se poate face in contul Camerei Consultantilor Fiscali (CUI 18677087) deschis la Banca Transilvania, Sucursala Lipscani - IBAN RO36BTRL04101202D58602XX, sau in contul deschis la Banca Comerciala Romana, Sucursala Sector 4 - IBAN RO91RNCB0075119726870001, precum si in numerar la sediul Camerei Consultantilor Fiscali din municipiul Bucuresti, str. Alecu Russo nr.13-19, et.2, ap.9, sectorul 2.

Art. 7. - Declaratiile prevazute la art. 4 se depun la sediul Camerei Consultantilor Fiscali din municipiul Bucuresti, str. Alecu Russo nr.13-19, et. 4, ap. 9, sectorul 2, sau se transmit prin servicii postale cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin fax la nr. 021/340.40.60 ori prin e-mail la adresa: viza@ccfiscali.ro.

Art. 8. - Nerespectarea prevederilor prezentei hotarari se sanctioneaza conform prevederilor art. 19 pct. 1 lit. c) si pct. 2 lit. c) si ale art. 25 din Ordonanta Guvernului nr. 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata cu modificari prin Legea nr. 198/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 54 din Regulamentul de organizare si functionare al Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea Consiliului superior al Camerei Consultantilor Fiscali nr. 6/2012, cu modificarile ulterioare.

Art. 9. - Directia de servicii pentru membri si Directia de servicii generale vor duce la indeplinire prevederile prezentei hotarari.

Art. 10. - Anexa (format .pdf AICI) sau (format .doc AICI) face parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 11. - Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


Presedintele Camerei Consultantilor Fiscali,

Ion-Toni Teau

 

Bucuresti, 22 decembrie 2014

Nr. 9

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Camera Consultantilor Fiscali a stabilit cotizatiile valabile pentru 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016