Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Administrator fara contract de mandat sau CIM. Cheltuielile personale pot fi deductibile?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Sep. 2023
Administrator fara contract de mandat sau CIM. Cheltuielile personale pot fi deductibile?
Tags: administrator firma, contract de mandat

Un SRL, platitor de impozit pe profit, fara salariati, poate efectua cheltuieli pentru relaxarea administratorului (vacante/abonament la sala)? Administratorul nu are contract de mandat cu remuneratie.

 

Administrator firma fara contract de mandat sau CIM - raspunsul specialistului:

 

Raspunsul scurt este ca nu, nu se pot efectua cheltuieli personale si acestea sa fie deductibile pe firma. Conform definitiei generale, cheltuielile deductibile sunt cele efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice, in cazul cheltuielilor mentionate acestea nu sunt efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice.

In sustinerea celor de mai sus, mentionez art. 25 alin. (1) din Codul fiscal, pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare, precum taxele de inscriere, cotizatiile si contributiile datorate catre camerele de comert si industrie, organizatiile patronale si organizatiile sindicale.

 

Daca totusi se intampla acest lucru atunci aceste cheltuieli vor fi incadrate la venituri din alte surse si se vor impozita cu 10%., potrivit art. 114 alin. (2) lit. h) din Codul fiscal, bunurile si/sau serviciile primite dfe un participant la persoana juridica, acordate/furnizate de catre persoana juridica in folosul personal al acestuia.

In acest caz se va face retinere la sursa, se va declara prin D100 si se va achita la banca pana la 25 a lunii urmatoare.

Cheltuielile astfel inregistrate vor fi cheltuieli nedeductibile la calculul rezultatului fiscal potrivit art. 25 alin. (4) lit. a).



Raspuns oferit in luna septembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

 

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Administrator fara contract de mandat sau CIM. Cheltuielile personale pot fi deductibile?":
Rating:

Nota: 4.31 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016