Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

1,37 milioane euro din comert online fraudulos organizat de 6 persoane

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: comert online, telefoane, neplata taxelor, firme nou infiintare, comertul on-line

Inspectorii antifrauda fiscala au identificat si stabilit un prejudiciu de peste 1,37 milioane euro, reprezentand taxa pe valoarea adaugata aferenta vanzarii on-line de telefoane mobile inteligente si tablete de ultima generatie.


In urma verificarilor incepute in ianuarie 2014, a fost identificata existenta unui circuit de societati comerciale organizate pe doua niveluri distincte. Primul palier, constituit din societatile prin care produsele elctronice, achizitionate in principal din Germania, erau introduse in Romania, actiona prin incalcarea obligatiilor declarative si neplata taxelor si impozitelor aferente activitatilor comerciale derulate.

Aceste operatiuni erau dublare de inlocuirea sistematica a firmelor utilizate cu unele nou infiintate pe numele a diverse persoane fizice cu situatie materiala precara, inclusiv a unei persoane aflate la inchisoare. Al doilea palier era format din firmele specializate in comertul on-line cu telefoane mobile si tablete, prin care erau distribuite electronicele pe piata romaneasca.

Avand in vedere aspectele identificate, in martie 2014, inspectorii Directiei generale antifrauda fiscala au sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si au asigurat suportul de specialitate, in baza documentelor procedurale emise de unitatea de parchet mentionata.

In data de 18.06.2014, in baza autorizatiilor emise de instanta competenta, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au realizat perchezitii la sediile firmelor si la adresele persoanelor implicate, fiind descoperite sume mari de bani in numerar si autoturisme de lux.

In data de 19.06.2014, cele sase persoane invinuite ca au organizat si derulat activitatile respective au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Demersurile de cooperare interinstitutionala intre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.


Sursa: ANAF

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "1,37 milioane euro din comert online fraudulos organizat de 6 persoane":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016