Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comert cu amanuntul prin comis voiajori. Cand se utilizeaza casa de marcat?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: casa de marcat, comert cu amanuntul, comis voiajor, livrare, bunuri, comert online, incasari, curier, documente

Emiterea facturii e conditionata de modul de desfasurare a activitatii de catre operatorii economici. Astfel, in cazul unei firme de distributie, vom stabili daca se poate intocmi factura pentru persoanele fizice carora li se face o livrare de marfa, conform exceptiei din OG 281999, considerand ca ne aflam in situatia "comert cu amanuntul prin comis voiajori" (agenti comerciali).


Potrivit art. 1 alin. (1) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Conform art. 2 lit. k), din OUG 28/1999 se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):" comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;"

Societatea dumneavoastra va emite factura pentru livrarea bunurilor la clienti (persoane fizice sau juridice), document insotitor al bunurilor livrate prin curier.

In concluzie, nu este obligatorie casa de marcat pentru comertul online, in urmatoarele situatii: incasarea se efectueaza prin transfer bancar, prin card,  prin intermediul unei firme de curierat.
 

Societatea de curierat incaseaza banii pe baza documentului (propriu) "Chitanta ramburs cont colector" inscriind la rubrica explicatii " ramburs la factura nr. / din data de ../pentru clientul expeditor SC ......." sau persona fizica….

In cazul in care societatea face direct livrarea bunului sau serviciului catre un client persoana fizica, iar incasarea se efectueaza in numerar,  atunci casa de marcat este obligatorie.
 
Pentru a desfasura acest gen de activitate trebuie sa aveti inserat in actul  constitutiv al societatii dvs., Codul CAEN 4791 " Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet".


Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comert cu amanuntul prin comis voiajori. Cand se utilizeaza casa de marcat?":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]