Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incep controalele ANAF in domeniul online, la propunerea Guvernului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 13 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: comert online, control anaf, facturi false

Premierul Sorin Grindeanu a analizat, in cadrul intalnirii de lucru cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si ANAF, propunerile acestora pentru cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor si pentru imbunatatirea relatiei dintre administratia fiscala si contribuabilii persoane fizice si juridice.

Sunt avute in vedere o serie de masuri urgente cu implementare pana la data de 15 aprilie 2017, dintre care mentionam:

    Consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor si completarea corecta a declaratiilor fiscale;

    Indrumarea contribuabililor pentru accesarea platii esalonate a obligatiilor fiscale, in cazul in care nu-si pot plati la timp taxele si impozitele. Aceasta solutie permite acordarea unor facilitati cum ar fi anularea penalitatilor de intarziere, in cazul finalizarii esalonarii;

    Extinderea Serviciului "Spatiul Privat Virtual" la persoanele juridice si la alte entitati fara personalitate juridica;

    Flexibilizarea modalitatii de poprire pe conturi in cazul contribuabililor care sunt executati silit, astfel incat suma blocata sa nu depaseasca datoria catre ANAF;

    Initierea de actiuni de control in domeniul comertului online;

    Intensificarea controlului in scopul identificarii contribuabililor care inregistreaza in evidentele contabile facturi false.


Totodata, Guvernul mentioneaza printr-un comunicat recent, ca este avuta in vedere imbunatatirea relatiei dintre Fisc si contribuabili, prin aplicarea reglementarilor ce vor fi incluse in noua lege a preventiei, proiect aflat acum intr-o etapa avansata de elaborare in cadrul unui grup de lucru interministerial. Scopul Legii preventiei va fi prevenirea aplicarii automate a sanctiunilor pentru faptele care constituie contraventii, prin intocmirea unui plan de conformare, astfel incat sa fie acordat contribuabilului un termen in care va avea posibilitatea sa corecteze neregulile constatate si sa se conformeze dispozitiilor legale.

Un alt subiect discutat la intalnirea de lucru de astazi a vizat situatia acordarii sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica personalului antifrauda din cadrul ANAF. Presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan, a comunicat premierului ca masura reducerii acestui spor este una strict temporara.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, Seful Executivului a precizat ca sustine activitatea angajatilor ANAF si la rectificarea bugetara vor fi alocate fondurile necesare pentru reluarea platii acestui spor la nivelul de 25% din salariul de incadrare.
La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat Ionut Misa, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, si Bogdan Nicolae Stan, presedintele ANAF.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incep controalele ANAF in domeniul online, la propunerea Guvernului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016