Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Actiuni de control ITM: Amenzi de peste 1,4 milioane de euro, in doar doua saptamani

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Nov. 2019
Tags: control anaf, ssm, amenzi comercianti

Inspectia Muncii anunta ca, in perioada 14 octombrie - 1 noiembrie 2019, a desfasurat actiuni de control in urma carora inspectorii ITM au aplicat amenzi in valoare totala de 6.950.150 de lei, adica 1.460.116 euro.

 
In urma acestor controale au fost depistate 469 de persoane care desfasurau munca fara forme legale, cele mai multe dintre acestea fiind descoperite in judetul Arad (124), 63 din Bucuresti si 25 din judetul Sibiu. 

In domeniul relatiilor de munca, in urma a nu mai putin de 4.164 de controale, s-au aplicat amenzi in valoare de 5.858.400 de lei, din care 4.640.000 de lei pentru munca nedeclarata. In total au fost sanctionati 858 de angajatori. 

In domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate mai putine controale, doar 3.019 si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.091.750 de lei. 

Atentie! Riscati 1-2 ani de inschisoare pentru nereguli aparent minore legate de sanatatea si securitatea muncii in firma dvs.! AICI gasesti cele 125 de documente pe linie de SSM pe care trebuie sa le aveti pregatite in cazul unui control ITM!

Cele mai multe evenimente comunicate de angajatori catre inspectoratele teritoriale de munca au avut loc in Bucuresti – 187, in Timis – 53 si in judetul Arges – 40. In total au fost comunicate 436 astfel de evenimente.
 
"Urmarind, in permanenta, imbunatatirea conditiilor de munca in ansamblul lor, prin constientizarea angajatorilor si a lucratorilor asupra importantei si necesitatii respectarii legislatiei in domeniu, Inspectia Muncii are o colaborare constanta cu organizatiile patronale si sindicale. Impreuna, incercam sa identificam, sa analizam si sa gasim cele mai eficiente metode de solutionare a problemelor cu care ne confruntam in domeniul muncii. In baza protocoalelor de cooperare dintre Inspectia Muncii si organizatiile patronale, ne-am bucurat de sustinere in demersurile noastre privind promovarea actiunilor de prevenire si de combatere a muncii nedeclarate si de imbunatatire a conditiilor de munca pentru toti lucratorii, iar profesionalismul cu care Inspectia Muncii isi indeplineste rolul de factor de echilibru intre legiuitori, patronate si sindicate este recunoscut si declarat de catre partenerii nostri. Mai mult decât atât, suntem perceputi de cetateni ca fiind o institutie de control care ii sprijina si le apara drepturile, intrucât Inspectia Muncii da mereu dovada de receptivitate si acorda sprijin in rezolvarea problemelor cetatenilor ori de câte ori este necesar, in masura in care acestea intra in sfera de competenta a institutiei noastre.” a declarat inspector general de stat Dantes Nicolae BRATU, citat in comunicatul remis presei de IM.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Actiuni de control ITM: Amenzi de peste 1,4 milioane de euro, in doar doua saptamani":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016