Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tot mai multi romani obtin venituri din strainatate, fie ca lucreaza pentru companii internationale, desfasoara activitati independente sau investesc in diverse instrumente financiare. Acest tip de venituri atrage insa si o serie de obligatii fiscale, care pot fi complexe si, uneori, confuze. In acest context, este esential sa intelegi ce taxe ai de platit si cum poti evita dubla impozitare, iar un avocat fiscal te poate ajuta sa navighezi printre aceste reglementari si sa-ti protejezi veniturile.
Ce tipuri de venituri din strainatate sunt supuse impozitarii in Romania?
- Salarii si venituri similare: Orice venit obtinut din munca in strainatate trebuie raportat si impozitat in Romania, chiar daca a fost deja supus impozitarii si in tara unde s-a prestat activitatea.
- Venituri din activitati independente: Freelancerii si PFA-urile care ofera servicii clientilor din afara tarii trebuie sa declare si sa impoziteze aceste castiguri.
- Dividende, dobanzi si alte venituri financiare: Veniturile din investitii internationale, precum dividendele sau dobanzile bancare din afara Romaniei, sunt de asemenea supuse impozitarii in Romania.
- Venituri din inchirierea bunurilor imobiliare: Proprietarii care inchiriaza imobile in afara tarii trebuie sa declare veniturile obtinute si sa plateasca impozite conform legislatiei romanesti.
Regimul de impozitare si evitarea dublei impuneri
Procedura de declarare a veniturilor din strainatate in Romania
De ce este util sa colaborezi cu un avocat fiscal?
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
SAF-T pentru Contribuabili Mici
- Identificarea corecta a obligatiilor fiscale: Avocatul fiscal va analiza sursele tale de venit si iti va explica clar ce taxe trebuie sa platesti in Romania, evitand astfel interpretarile gresite ale legii.
- Asistenta in obtinerea documentatiei necesare: De la certificatele de rezidenta fiscala pana la documentele care atesta platile facute in alte tari, un avocat te va ajuta sa obtii toate actele necesare pentru a evita dubla impozitare.
- Optimizare fiscala: In functie de natura veniturilor tale si de tarile din care provin acestea, avocatul iti poate sugera modalitati legale de a minimiza impozitele datorate.
Concluzie: Protejeaza-ti veniturile din strainatate cu ajutorul unui avocat fiscal
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noua hotarare privind reorganizarea MFP si ANAFINS arata care sunt tendintele economice pana in noiembrie 2013Refacturarea costului asigurarii de catre societatile de leasingDiurna externa oferita in conditiile Legii 72/2022. MONOGRAFIE contabila utila contribuabililorNoi masuri impotriva fraudelor: Comisia propune instituirea Parchetului EuropeanUltimele articole
Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua IMPOZITE noiControale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Dividende distribuite in 2024, dar platite in 2025. Ce cota de impozitare se aplicaCum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microArticole similare
Nu uitati conditiile de depunere pentru Declaratia 201Sesiune online ANAF cu tema: Depunerea declaratiei privind veniturile realizate din Romania in anul 2015Zoom fiscal: Depunerea Declaratiei 201 privind veniturile realizate din strainatatePlata CASS 2016 de catre contribuabilii persoane fizice care obtin venituri din strainatate sau din RomaniaImpozitarea veniturilor din salarii obtinute de persoanele detasate. Cum evitam dubla impunereUltimele articole
Formularul 201 privind veniturile realizate din strainatate se depune pana la 25 maiCum a prezentat MFP informatii noi despre Declaratia 201Formularul 201 se depune numai de catre unii contribuabiliCe procedura urmam pentru declararea veniturilor din strainatate?Modalitatea de impozitare a veniturilor obtinute de un detasatAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"