Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ordinul 3011/2020 modifica Anexa nr.4 a Formularului 100. Este reglementata acordarea bonificatiilor la plata impozitului pe venit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: formularul 100, instructiuni de completare

UPDATE 23 iulie 2020! Ordinul nr. 3011/2020 privind modificarea anexei nr. 4 "Instructiuni de completare a formularului 100 <>" la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 651 din 23 iulie 2020.

ARTICOL INITIAL: 

Proiectul de ordin al Agentiei Nationale de Administare Fiscala privind modificarea Anexei nr.4"Instructiuni de completare a formularului 100 «Declaratie privind obligatiile deplata la bugetul de stat», cod 14.13.01.99/bs la Ordinul presedintelui ANAF nr.587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa a fost pus in consultare publica in data de 10.07.2020, pe site-ul oficial in institutiei.

Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.587/2016, cu modificarile si completarile ulterioare a fost aprobat modelul si continutul formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, respectiv formularul 100 ”Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat” si formularul 710 ”Declaratie rectificativa”. 
 
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.33/2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative reglementeaza la art.1 alin.(1) - (4), acordarea unei bonificatii pentru plata la termen a impozitului pe profit si a impozitului pe veniturile microintreprinderilor, datorate pentru trimestrul I al anului 2020. 
 
Prin Legea nr.54/2020 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.33/2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative, articolul 1 se completeaza cu prevederi referitoare la acordarea unei bonificatii pentru plata la termen a impozitului pe profit si a impozitului pe veniturile microintreprinderilor, datorate pentru trimestrul II si trimestrul III al anului 2020. 
 
Ca urmare a legii mai sus mentionate, precum si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.99/2020 privind unele masuri fiscale, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, se impune modificarea Instructiunilor de completare a formularului 100, in sensul in care, contribuabilii pot beneficia de bonificatia reglementata la art.1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.33/2020, pentru plata la termen a impozitului datorat pentru trimestrul II si trimestrul III al anului 2020, potrivit reglementarilor in vigoare. 
 
Extras din Proiectul de Ordin:
 
O R D I N nr. ... 
 
privind modificarea Anexei nr.4 "Instructiuni de completare a formularului 100 «Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat», cod14.13.01.99/bs la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa 
 
Avand in vedere prevederile referitoare la obligatiile declarative prevazute de Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.33/2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor Publice, comunicat prin adresa nr.........…. din data de .................., 
 
in temeiul prevederilor art.101 si art.342 alin.(1) si (4) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art.5 alin.(4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art.11 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, 
 
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ORDIN 
 
Art.I - In anexa nr. 4 "Instructiuni de completare a formularului 100 «Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat», cod 14.13.01.99/bs” la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 94 din 8 februarie 2016, cu modificarile si completarile ulterioare, subpunctul 3.1.11 din capitolul II "Completarea declaratiei", se modifica dupa cum urmeaza: ” 
 
3.1.11. Prin exceptie de la subpunctele 3.1, 3.1.1, 3.1.2 si 3.1.3, contribuabilii care indeplinesc conditia prevazuta la art.1 din Ordonanta de urgenta a Guvermului nr.33/2020 privind unele masuri fiscale si modificarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, completeaza suma reprezentand bonificatia reglementata la art.1 din aceeasi ordonanta, la randul 1.2. «Bonificatie».”
 
Art.II - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si unitatile fiscale subordonate acestora, vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 
 Art.III - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Emis la Bucuresti, la ............... 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ordinul 3011/2020 modifica Anexa nr.4 a Formularului 100. Este reglementata acordarea bonificatiilor la plata impozitului pe venit":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016